Filmhuis Denekamp: vier keer raak

Denekamp - Het Filmhuis Denekamp heeft in korte tijd liefst vier films op het programma staan. De films worden getoond in het Kulturhus Denekamp.

Ferdinand
Op vrijdag 22 februari vanaf 14.30 uur draait Ferdinand.
Het verhaal van de film: Ferdinand is een kleine stier die er de voorkeur aan geeft om rustig onder een kurkboom te liggen en de geur van de bloemen op te snuiven in plaats van rond te springen en te spelen met andere stieren. Als Ferdinand opgroeit en verandert in een grote sterke stier blijft hij een zacht temperament houden. Maar wanneer op een dag vijf mannen langs komen om de grootste, snelste en ruigste stier uit te zoeken voor een stierengevecht in Madrid wordt Ferdinand ten onrechte uitgekozen.
Een kaartje kost 5 euro.

Mama Mia!
Op donderdag 21 februari vanaf 20.00 uur is het tijd voor Mamma Mia! Here We Go Again.
Het verhaal: Vijf jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film treffen we Sophie aan op het Griekse eiland Kalokairi. Het hotel wordt feestelijk heropend nadat het een jaar eerder wegens het overlijden van haar moeder Donna was gesloten. Ze heeft Donna's hartsvriendinnen Rosie en Tanya en haar drie mogelijke vaders Sam, Bill en Harry uitgenodigd, maar niet haar grootmoeder Ruby, de moeder van Donna, omdat zij Donna in de steek heeft gelaten toen ze zwanger van haar was. Sky belt dat hij een goede baan heeft gevonden in het buitenland.
Een kaartje kost 7,50 euro.

Tully
Op woensdag 13 februari wordt vanaf 20.00 uur Tully genoemd.
Het verhaal: Marlo heeft normaal gesproken alles onder controle. Maar na de bevalling van haar derde kind wordt dat een mission impossible. Ze laat van vermoeidheid de telefoon uit haar hand vallen, bovenop de baby die ze vervolgens maar niet rustig krijgt. Het liefst zou ze zich opsluiten in de badkamer om te ontsnappen aan haar gezin. Haar steenrijke broer oppert om een nanny in te huren voor de avond en de nacht. Een aanbod waar Marlo eerst niets van wil weten, maar dat ze na een aantal weken toch dankbaar aanvaardt. Nanny Tully blijkt zo'n godsgeschenk dat de uitgeputte Marlo zichzelf langzaam hervindt en de grip op haar leven terugkrijgt.
Een kaartje kost 7,50 euro.

Murder on the Orient Express
Op maandag 18 februari kunnen bezoekers vanaf 15.00 uur genieten van Murder on the Orient Express.
Het verhaal: De met rood fluweel beklede Orient Express rijdt door een koud, besneeuwd landschap. Tijdens de reis wordt een moord gepleegd. Gelukkig is detective Hercule Poirot aan boord. Hij gaat aan het werk. In een race tegen de klok moet hij er achter komen wie van de 12 medereizigers de moordenaar is. Het verhaal is in 1934 geschreven door Agatha Christie, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken werden in ten minste 108 talen vertaald, en er werden ruim 4 miljard exemplaren van haar boeken verkocht. Kenneth Branagh speelt de rol van Poirot. De verdere cast wordt gevormd door Michelle Pfeiffer, Judi Dench, Penélope Cruz en Johnny Depp.
Een kaartje kost 7,50 euro.


Toegangskaarten zijn te reserveren door te bellen met 0541-745300 of door te e-mailen naar film@kulturhusdenekamp.nl. Online reserveren kan ook via www.kulturhusdenekamp.nl.

Meer berichten