Foto: Foto:

Siepelsaegh

Karel Meijers reisde met zijn collega-duivenmelker Bert Damhuis af naar Poznan in Polen. Oorzaak: topduif Olympic Nicole, want dit 'wonder op vleugels' heeft de afgelopen twee jaar geweldige prestaties behaald. Daarom mocht dit paradeduifje van Kas en Karel Meijers naar de Olympiade. Nu laat zoon Kas zijn duiven graag vliegen, maar is hij zelf liever thuis dan uitgevlogen. Dus nam pa Karel de trein naar Poznan om daar trots te pauwen met zijn duivinnetje. Toch mooi dat een Siepel met een soort 'Max Verstappen-duif', wat snelheid betreft dan, de duivenwereld in Polen veroverd.

Pim Bank veroverde als kapper Ton Deuze vele harten en dat gold ook voor Cas Busscher als naaier Hassan. En dan zijn we bij de zitting van de Othmarridders beland. Deze 52ste editie was een succesvolle met veel jeugd, die op termijn het stokje van de gevestigde namen moeiteloos kan overnemen. De oud-prinsen hebben nog wel hun beste beentje voortgezet om dit op korte termijn te voorkomen. Zij hadden een schoonzwemact, vanuit een denkbeeldig zwembad. Spetterend om vanuit de zaal te zien. Het is echter wel de vraag of degenen die op het podium zaten en het spektakel van bovenaf konden zien, dit al hebben kunnen verwerken.

Een letterlijk spraakmakend onderdeel was de act van Babyzeep 'Het nieje geleuf'. Drie jonge knapen (Martijn Blokhuis, Mark Loman en Ramon Baasdam) die weer eens tegen een heilig huisje schopten, maar toch eindigden met een christelijke gedachte: 'Ik geloof in jou'.

Op hetzelfde tijdstip, terwijl de laatste zittingsavond op volle toeren draaide, was er de Maria Passie in de R.-K. kerk in Ootmarsum. Ook misschien wel het nieuwe geloof, want aan de hand van moderne teksten op popliedjes wordt gepassioneerd over Maria verteld en dat allemaal voor een goed doel. Babyzeep collecteerde ook, maar dan met name voor eigen gewin. Er zit dus nog wel wat verschil tussen deze beide geloven.

De kerk en het prachtige trio Babyzeep zouden eigenlijk in contact met elkaar gebracht moeten worden en misschien is Nashville dan wel een mooi bedevaartsoord. Koen Reekers kwam bijna in een verzorgingsoord terecht, want als onderdeel van de Siepeljonkersact knalde hij als grensrechter, met de vlag omhoog, bijna van het trapje af. Voor je het weet ben je zelf weken buitenspel.

Ad Bergman is niet meer iemand die veel buiten speelt, maar binnen in de Schalm heeft hij 33 jaar lang de rol van toneelmeester van de Othmarridders op zich genomen. Dit jaar nam hij afscheid van deze taak en kreeg hij een Ad Bergman-allee naar zich vernoemd achter het podium. Een onopvallende plaats voor een man, die zelf graag onopvallend zijn werk doet. Maar als je 33 jaar lang onvermoeibaar achter de coulissen klaar staat, allerlei attributen hebt gemaakt en ook nog eens de schilden van de oud Prinsen dan is een Ad Bergman-trofee toch ook wel weer de waardering, die deze toneelmeester verdient. Gelukkig is hij benoemd tot vaste invaller.

Bouwen gaan ze waarschijnlijk ook bij plan hotel de Vos nu dit eindelijk doorgang kan vinden. Eind deze maand tekenen de nieuwe bewoners hun wooncontracten en zijn ze voor even hoteleigenaar. Een week later wordt het allemaal anders, want de planning is dat begin maart, direct na het carnaval, hotel de Vos wordt gesloopt. Dan komt er een einde aan een jarenlange doorn in het oog. En nu maar hopen dat het een passend gebouw wordt op dat punt, want het oog wil ook wat.

Meer berichten