Dit is watergraaf Stefan Kuks. Hij is  woensdag aanwezig in De Stiftsschool in Weerselo. Foto: Paulien Wilkinson
Dit is watergraaf Stefan Kuks. Hij is woensdag aanwezig in De Stiftsschool in Weerselo. Foto: Paulien Wilkinson (Foto: Paulien Wilkinson)

Een flinke weekagenda

Wat is er de komende tijd zoals te doen? Een overzicht?

Woensdag 13 februari

9.30 Tips over brandveiligheid Kidz & Coffee houdt in samenwerking met de brandweer Twente een informatieve ochtend over hoe brand in huis is te voorkomen. Brenda Borgers, medewerker brandveilig leven van Brandweer Twente, geeft met behulp van filmpjes tips om huizen te maken.

14.00 Filmhuis Losser De Spaanstalige film Todos lo saben is te zien bij Fiilmhuis Losser. Waar? Erve Kraesgenberg in Losser.

19.00 Expo leerllingen Leerlingen van het Twents Carmel College, locatie De Thij exposeren hun examenwerk van het kunstvak beeldend in Stadstheater De Bond. De expositie wordt geopend om 19.00 uur en is te bezichtigen tot en met 15 maart. De leerlingen hebben daarvoor foto's bewerkt.

19.00 Rolstoeldansen In een rolstoel en even je hoofd leegdansen? Kom dan naar de eerste les rolstoeldansen bij Breedwijs aan de Helmichstraat 42b in Oldenzaal. De lessen komen voort uit de drie proeflessen die vorig jaar door Cultuurlijk zijn gehouden. De kosten bedragen 2 euro per les.

19.30 Watergraaf over droogte De droogte van 2018 versus de regen in 2019; lusten, lasten en mogelijkheden. Daarover kan iedereen praten met watergraaf Stefan Kuks van het Waterschap Vechtstromen. De bijeenkomst vindt plaats in De Stiftsschool in Weerselo. De organisatie is in handen van Lokaal Dinkelland.

20.00 Hofavond over jezelf vinden Creëren. Dat is het thema van de de Hofavond in De Hofkerk in Oldenzaal. ''Het gaat over de maakbaarheid van je eigen leven'', zo legt de organisatie uit. Gert de Wolf geeft een inleiding. Yvonne Meyer verzorgt een aantal oefeningen.

Donderdag 14 februari

14.30 Kunstkring Ootmarsum Op uitnodiging van de Kunstkring Ootmarsum komt drs. Karin Haanappel een lezing geven over 'lichte zeden in de Franse schilderkunst'. De lezing wordt gehouden in Ons Gebouw aan de Ganzenmarkt in Ootmarsum.

19.30 Boeskoolstroom Het startsein voor het eerste collectieve zonnestroomproject 'Shelter Storage' in Oldenzaal wordt gegeven met een informatieavond van de Oldenzaalse energiecoöperatie Boeskoolstroom. Plaats van handeling is de ontmoetingsruimte van de Abdij aan de Zuidwal 82 in Oldenzaal.

20.15 Muziekquiz De Quiztet is een live muziekquiz in Stadstheater De Bond in Oldenzaal.

Vrijdag 15 februari

18.30 Infoavond karpervissen In deze avond wordt de jeugd door karpervissers meegenomen in het moderne karpervissen. Iedereen die is in bezit is van de VisPas 2019 en niet ouder dan 17 jaar, is welkom in clubgebouw O.H.V. aan de Bornsedijk 107 in Oldenzaal.

Zaterdag 16 februari

19.30 Sterren kijken voor kinderen Bij Cosmos Sterrewacht in Lattrop vindt een kindersterrenkijkavond plaats. Deze avond maakt onderdeel uit van extra activiteiten tijdens de voorjaarsvakantie, van 16 tot en met 24 februari.

20.00 Crescendo en Excelsior in concert Er is een duoconcert van de muziekvereniging Excelsior uit Lonneker en muziekvereniging Crescendo uit Overdinkel. Het optreden vindt plaats in het gebouw van de vereniging aan de Hoofdstraat 147 in Overdinkel.

20.30 Qmusic the Party Dat wordt swingen met de show '4 uur FOUT!' in hotel-restaurant de Grote Zwaan in De Lutte. Het thema is feestbeesten.

Zondag 17 februari

11.00 Frühschoppen Bij OCV de Glasbloazers is het frühschoppen geblazen bij Partycentrum Rouwhorst in Oldenzaal.

12.30 Volksmuziek Liefhebbers kunnen weer genieten van een gezellige volksmuziekmiddag met veel muziek en dansplezier in zalencentrum De Vereeniging De Lutte.

14.00 Open dag de Grösmeeierkes Carnavalsvereniging De Grösmeeierkes opent de deuren tijdens de open dag in de bouwloods op De Pol 42b in Losser.

Maandag 18 februari

15.00 Middagfilm Filmhuis Denekamp presenteert de film Murder on the Orient Express. Plaats van handeling is het Kulturhus.

Woensdag 20 februari

10.00 Meisjesvoetbal FC Berghuizen houdt voor meisjes een clinic door FC Berghuizen vrouwen 1.

13.00 Jeugddag Er is een Impuls Jeugddag, een middag vol activiteiten en workshops. Op deze dag kan iedereen meedoen aan twee verschillende workshops. Waar? Bij Breedwijs in Oldenzaal.

Meer berichten