Nienke Kamp: "We hebben drie disciplines: het quilten, het breien en haken en het borduren.'' Foto: Kitty de Bot - Sjiek Photo & Film
Nienke Kamp: "We hebben drie disciplines: het quilten, het breien en haken en het borduren.'' Foto: Kitty de Bot - Sjiek Photo & Film (Foto: Kitty de Bot)

Local heroes: Handwerkspeciaalzaak Lohuis-Tijhuis

Oldenzaal - Wat Oldenzaal uniek maakt, is dat er veel exclusieve zaken zijn waarbij de eigenaar zelf in de winkel staat. In deze rubriek vertellen de local heroes het verhaal achter de Oldenzaalse binnenstad.

Dit jaar bestaat Handwerkspeciaalzaak Lohuis-Tijhuis negentig jaar! Het hele jaar door zijn er extra aanbiedingen en workshops. Daarnaast wordt in juni een tentoonstelling gehouden in de Hofkerk over quilt, borduurwerk en breiwerk. Een gedeelte daarvan wordt ingericht als expositie over negentig jaar Lohuis-Tijhuis. Nienke Kamp is de trotse eigenaar.

Kun je iets meer vertellen over je winkel en de producten die je verkoopt?
Nienke: "We hebben drie disciplines: het quilten, het breien en haken en het borduren. Daar hebben wij alle attributen voor. Wij hebben een heel breed assortiment en daar zijn wij uniek in. Daarnaast geven we hier workshops op het gebied van quilten en breien en haken. Daarnaast organiseren we twee keer per jaar een open dag. Tijdens die dagen presenteren we ook het aanbod van workshops voor dat seizoen."

Hoe kwam je op het idee om deze winkel over te nemen?
"Op het schoolplein sprak een bekende mij aan en attendeerde mij erop dat Mathilde Lohuis misschien haar winkel wilde verkopen. Ik ben zelf heel creatief, maar ik vind het ondernemerschap ook heel erg leuk. Dus dat was een fantastische combinatie. Ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken en toen heeft het nog anderhalf jaar geduurd voordat het helemaal rond was."

Wat vind je het leukst aan Oldenzaal?
"De gezelligheid, de sfeer. Er zijn veel particuliere winkels. Dat vind ik erg leuk. Het is niet dat massale. Hier heb je leuke steegjes, een uniek aanbod. Wat ondernemen in Oldenzaal leuk maakt, is dat je het samen moet en kúnt doen. Mensen kijken hier echt naar elkaar om."

Hoe maken we de Oldenzaalse binnenstad nóg leuker volgens jou?
"Dat bepaalde evenementen, zoals de Meer voor Mannen-koopzondag, worden geïnitieerd, dat werkt gewoon. Daar komen heel veel mensen op af. Dat maakt de straatjes gezelliger en dat is ook leuk voor de samenwerking onder de ondernemers. Tijdens de Boeskool is Lös organiseer ik altijd de handwerkmarkt in de Steenstraat. De bezoekers en de standhouders zijn daar erg enthousiast over. Ik denk dat we nog veel meer kunnen organiseren voor verschillende doelgroepen."

Wil je meer weten over de negentigjarige Handwerkspeciaalzaak Lohuis-Tijhuis of wil je aanmelden voor een van de workshops? Loop dan binnen aan de Steenstraat 26 in Oldenzaal of kijk op de website lohuis-tijhuis.nl.

Meer berichten