Foto:

Vliegende aliens bezoeken deze zomer Schaapskooi Stroothuizen

Stroothuizen - Vliegeraars bouwen meestal 's winters hun vliegers om ze in de zomer op te laten. Omdat de Twentse Vliegervrienden het gezamenlijk bouwen van een vlieger gezelliger leek, werd er besloten om een workshop te houden. De ruimte die hiervoor benodigd is, werd gevonden bij het landelijke gelegen Schaapskooi Stroothuizen.

Eigenaar Welhuis stelde de multifunctionele ruimte beschikbaar, die voldoende groot is om de vliegers te bouwen.

In de dagen ervoor was er overleg tussen de deelnemers geweest over welke vlieger gebouwd zou gaan worden. Het moest een vlieger zijn die zowel overdag en 's avonds gebruikt kon worden. De keuze viel op een alien-vlieger van 2 meter breed bij 10 meter lang met een buitenaardse uitstraling. Deze vlieger kan dan ook gebruikt worden voor het nachtvliegeren tijdens verschillende vliegerfeesten.

Onlangs kwamen vliegeraars uit Nederland en Duitsland met hun naaimachine, doek en stokken naar de schaapskooi voor de workshop. Al snel werd het doek geknipt en snorden de eerste naaimachines. Langzaam kregen de vliegers hun vorm en tussentijds werd er veel en gezellig gepraat over hun gezamenlijke hobby.

Na een lange dag van knippen, meten en naaien waren enkele vliegers geheel klaar. De rest wordt thuis verder afgemaakt, maar niet voordat er een foto van het vele werk was gemaakt. Helaas was er te weinig wind om de aliens die klaar waren op te laten, maar het was wel prachtig weer voor een foto zoals hierboven te zien is.

Tijdens de diverse vliegerfeesten die de Twentse VliegerVrienden ook dit jaar weer houden zijn de aliens te zien. Eerstvolgende gelegenheid hiervoor is op 29 en 30 juni tijdens het Vliegerfeest Twente in Geesteren en later op 28 en 29 september tijdens het Vliegerfeest Dinkelland dat bij dezelfde schaapskooi wordt gehouden waar deze aliens zijn gebouwd.

Meer berichten