Foto:

Statenlid Bouwien Rutten neemt collega's mee

NO-Twente - Noordoost-Twentekandidaat en Statenlid Bouwien Rutten heeft CDA-collega's met de CDA Altijd in de buurt-bus het gebied mee ingenomen onder wie Tweede Kamerlid Maurits von Martels, lijsttrekker Eddy van Hijum, Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik en vele Staten- en waterschapskandidaten als Johan Arkink.

De route ging van de familie Luijerink met hun rosékalverhouderij in Overdinkel naar recreatieplek het Hulsbeek in Oldenzaal, waar de groep in gesprek ging met enkele ondernemers, Regio Twente en routenetwerk Twente. Vervolgens ging het door naar biologische Tuinderij Bietenrood in Rossum om daar in gesprek te gaan met eigenaar Yvo over zijn boerderijwinkel. Daarna eindigden de CDA'ers bij de familie Bouhuis in Nutter, een melkveehouderij nabij de randen van Natura2000-gebied.
''Het was een tour die de veelzijdigheid liet zien van ondernemen in het buitengebied van Noordoost-Twente. Landbouw, natuur en recreatie horen samen in goed evenwicht te zijn. Dat dit mogelijk is en kansen biedt laat Noordoost-Twente in veel opzichten zien. Trots op dit mooie gebied en haar inwoners'', aldus Rutten.

Meer berichten