Kies jouw boek op eigen verzoek in bibliotheek van het Palthehuis

Oldenzaal - De historische bibliotheek van het Palthehuis bevat een unieke collectie van boeken uit de zestiende, zeventiende en achttiende eeuw. Hier zijn zowel de collecties van de familie Palthe, Racer als Michgorius verzameld. Tijdens 'Boek op verzoek' duiken de bezoekers onder leiding van expert Rob de Bree (antiquaar van Antiquariaat De Zilveren Eeuw in Zwolle) in deze bijzondere collectie.

''Welke boeken aan bod komen, bepaalt u helemaal zelf, simpelweg door ze aan te wijzen'', aldus een woordvoerder van het Palthehuis. ''U mag de boeken zelf aanraken en bekijken. Dat wil zeggen: u kiest tijdens het bezoek aan de bibliotheek één boek dat u samen met de expert nader gaat bekijken. Hiervoor krijgt u van ons een paar witte handschoentjes.''

Daarnaast vertelt Rob de Bree ook diverse wetenswaardigheden over deze en andere historische bibliotheken.

'Boeken op verzoek' vindt plaats op zaterdag 16 maart en zondag 14 april van 14.00 tot 16.00 uur. Per keer kunnen er maximaal achttien personen deelnemen en vol is vol dus wees er op tijd bij. Aanmelden kan via info@palthehuis.nl of telefonisch op het nummer 0541-513482.
Voor deze activiteit betalen de deelnemers de normale entreeprijs tot het museum.

Meer berichten