'Onze kracht ligt lokaal'', vertelt Raymond Aaltink van Ultimo Mode, hier met Joyce Wellink op de foto. Foto: Kitty de Bot - Sjiek Photo & Film
'Onze kracht ligt lokaal'', vertelt Raymond Aaltink van Ultimo Mode, hier met Joyce Wellink op de foto. Foto: Kitty de Bot - Sjiek Photo & Film (Foto: Kitty de Bot - Sjiek Photo & Film)

De local heroes van Oldenzaal: Ultimo Mode

Oldenzaal - Wat Oldenzaal uniek maakt, is dat er veel exclusieve zaken zijn waarbij de eigenaar zelf in de winkel staat. In deze rubriek vertellen de local heroes het verhaal achter de Oldenzaalse binnenstad. Deze keer: Ultimo Mode.

Hoe kwam je op het idee in Oldenzaal te beginnen?
Eigenaar Raymond Aaltink: "Veel familie woont van mij in Oldenzaal, dus ik kwam hier altijd al veel. Daarom ben ik in 2001 hier mijn eigen winkel begonnen. Oldenzaal is ook een mooie plaats. Het is een compacte stad met een oude binnenstad. Dat mogen we trouwens nog wel wat meer laten zien. Het bourgondische karakter. Oldenzalers zijn gewoon gezellig."

Wat is Ultimo?
"Wij hebben een dames- en herenmodewinkel. Wij zijn een multibrandstore. Alle inkoop doen wij zelf. We kunnen onze eigen collectie samenstellen en daardoor vind je bij ons kleding die je niet in de grote ketens vindt. Wij kopen alleen de items in die wij goed vinden. We hebben veel Scandinavische merken en daarnaast kenmerken we ons door onze goede prijs-kwaliteitverhouding. We hebben ook een webshop. Deze wordt binnenkort vernieuwd en verbeterd. Dat loopt straks helemaal synchroon met onze winkel. Zodra nieuwe kleding binnenkomt, staat het straks automatisch ook online. Mensen kunnen via de website laten weten dat ze even iets achter willen laten hangen of iets op willen laten sturen. Onze kracht ligt lokaal en dat willen we online ook lokaal doen. Daarnaast zijn we ook actief op social media, instagram en facebook.''

Je doet veel voor Oldenzaal.
"Ik heb in het verleden altijd in het SOBO-bestuur (ondernemersfonds) gezeten en nu zit ik nog in het bestuur van de Boeskool is Lös en Oldenzaal in Kerstsfeer. Ik denk zelf altijd dat als je ondernemer bent, dan ben je gewoon inwoner van Oldenzaal. Als je met elkaar wat doet om de stad mooier te maken, daar heb je met z'n allen profijt van en daar hebben onze kinderen ook plezier van. En zo'n gemeenschap maak je toch met elkaar. Daarnaast zit ik nu midden in de organisatie van het Mode Event. Het laatste weekend van maart staat in het teken van mode. We hebben 27 maart de Fashion Night Out en op zondag is de grote modeshow met de rode loper door de binnenstad."

Wat maakt Oldenzaal leuk?
"Wij zijn een beetje de negen straatjes van Enschede. We hebben veel lokale ondernemers, eigen formules. Als mensen een keer iets anders willen dan de grote stad, dan hebben wij echt een heel verrassend aanbod."

Hoe maken we Oldenzaal leuker?
''Sowieso met elkaar. Wij moeten als ondernemers echt laten zien wie we zijn en waar we goed in zijn. En ik denk dat we ons Hanzestadje echt naar buiten toe moeten gaan uitdragen. Ik denk dat we als Oldenzaal alle ingrediënten in huis hebben, maar dat we dat naar de consument toe nog veel beter moeten communiceren."

Ultimo Mode ligt aan de Deurningerstraat 9. Zie www.ultimomode.nl.

Meer berichten