Doe met de Loopgroep De Lutte met een beginnersclinic.
Doe met de Loopgroep De Lutte met een beginnersclinic. (Foto: )

Loopgroep De Lutte begint beginnersclinic

De Lutte - Loopgroep De Lutte houdt weer haar jaarlijkse clinic. ''Heb je nog nooit hardgelopen en wil je graag beginnen of liggen je hardloopschoenen alweer veel te lang onder in de kast, kom dan van de bank af en meld je aan'', zo laat een woordvoerder van de vereniging weten.

Onder deskundige begeleiding van trainers wordt er op een verantwoorde manier naar de 5 kilometer toegewerkt. Dit wordt afgesloten met deelname aan de 5 kilometer van de jaarlijkse Dorpsloop op zaterdag 6 juli tijdens de Hellehondsdagen. De clinic bestaat uit veertien wekelijkse trainingsavonden op de donderdag van ongeveer een tot anderhalf uur. De training bestaat uit een warming-up, wandelen dat opbouwend wordt afgewisseld met hardlopen, waarna wordt afgesloten met een cooling-down. Tevens krijgen de deelnemers een loopschema voor de andere individuele trainingsdagen.

De eerste twee trainingsavonden komt er ook een stuk theorie aan bod, zoals: wat gebeurt er met je lichaam als je gaat hardlopen, kleding, schoenen, voeding en blessurepreventie.
De start van de clinic is op donderdag 28 maart en elke training begint om 19.00 uur bij de kerk in De Lutte.

Aanmelden kan via de website van Loopgroep De Lutte: www.loopgroep.nl.

De kosten voor de clinic zijn 40 euro. Dit is inclusief koffie/thee tijdens de theorieavonden en deelname aan de Dorpsloop. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Yke Scholten: 06-22 99 15 16 of via clinic@loopgroep.nl.

De trainingen worden gegeven op 28 maart 4, 11, 18 en 25 april, 2, 9, 16 en 23 mei, 6, 13, 20 en 27 juni en 4 juli.

Meer berichten