Foto:

Siepelsaegh

Het ontstemde gezicht van een aantal bewoners van De Mors, omdat ze geen Siepel ontvingen, is omgetoverd tot een breedstralende lach. Niemand minder dan schoolprins Stig heeft de huizen die geen siepels hebben ontvangen op de vrijdagavond voor carnaval persoonlijk voorzien van een ui met de lijfspreuk van papa Ignard en markies Jurgen. Dat is nog eens een hoogheid die oog heeft voor zijn onderdanen.

Fons Maathuis is een politieke 'hoogheid', die steeds maar weer laat weten oog te hebben voor zijn onderdanen, in dit geval burgers van Dinkelland. Hij is natuurlijk een no nonsense politicus, maar vier keer wisselen van politieke partij roept toch vraagtekens op. Lokaal Dinkelland (een tweemansfractie met Willem Bos) en D66 worden vervangen door Burgerbelangen Dinkelland om een ander lokaal geluid te laten horen. Fons vindt het geen probleem om zo makkelijk over te stappen, want volgens hem stemmen ze op een persoon en niet op de partij. Dat zal voor sommigen zeker gelden, maar of Fons Maathuis nu zo'n trouwe schare aan aanhangers heeft? Politiek is ook vaak samenwerken, maar dat schijnt dus niet zijn sterkste kant te zijn. Misschien wordt Maathuis nog een keer maatwerk, maar wanneer is de maat vol?

Het weekend zat vol met regen, regen, regen, en natte sneeuw. Annie Wolbers probeerde vanuit haar huis met een paraplu De Schalm te bereiken om daar naar een judowedstrijd van haar kleinzoon te kijken. Onderweg worstelde ze met haar paraplu die door de wind steeds kleiner werd. Ondanks haar houdgreep was er vlakbij De Schalm nauwelijks iets meer over van deze regenbeschermer. Dus met een fraaie heupworp belandde het ding uiteindelijk in een prullenbak.

Onze Ootmarsumse bridgeclub kende de jaarlijkse bridgedrive en dat betekent dat je van de ene locatie naar de andere moet lopen om dit mooie kaartspel te kunnen spelen. Het regende, het waaide en dus was het bridge over (en with) troubled water. Menigeen vond het zelf een bridge too far, want bridgedrive werd bridgedrivenat.

Jan Veldboer lukte het om, tussen de regendruppels door, een stadsrondleiding te geven. Tot zijn grote verrassing zag hij bij zijn dochter Stephanie een bordje voor het raam met daarop de tekst 'Geloof niets van stadsrondleider Jan #complete onzin'. Jan zag er de humor er wel van in, maar toen hij een foto liet maken, lachte hij toch wel als een (veld)boer met kiespijn. De familieleden achter het raam waar het bordje in stond, lachten een stuk harder.

Jon Oortman lachte voluit en riep aha!, nadat hij te horen had gekregen de ballonvaart te hebben gewonnen van de loterij bij Springendal Set-Up'65. Alex Eissink won deze loterijprijs maar liefst drie keer achter elkaar en voor de vierde maal viel de hoofdprijs dus aan het Keupinkspad. Jon is inmiddels binnen Springendal Set-Up'65 een kaderlid dat ingezet kan worden op alle terreinen, dus kan zo'n ballonvaart een mooie helikopterview geven om de club nog beter te maken. Het is hem in elk geval van harte gegund.

De overwinning van KOSC in de Rossumse regen is niet alleen de spelers, maar ook de supporters van harte gegund. Afzien en drie punten laten binnendruppelen in een kletsnat, regenachtig decor. Weer een stap gezet op weg naar de Derde Klasse. Laten we als Ootmarsum trots zijn op de mooie sportieve prestaties van onze sportverenigingen.

Meer berichten