Wouter Braamhaar is succesvol met Kip van Kötter begonnen. De opening was enorm druk bezocht.
Wouter Braamhaar is succesvol met Kip van Kötter begonnen. De opening was enorm druk bezocht. (Foto: )

Gloednieuwe kipsensaties bij Kötter: Kip van Kötter

Oldenzaal - Oldenzaal is een nieuwe winkel rijker en wel eentje waar de smaakpapillen warm voor lopen. Naast Seafood Kötter is er nu ook Kip van Kötter. De nieuwe winkel met allerlei kiptraktaties ging afgelopen week open en het was gelijk een drukte van jewelste. "Dat geeft je echt een kick. Daar doe je het voor'', zegt Wouter Braamhaar, de eigenaar van Kip van Kötter.

De formule van Kip van Kötter is vergelijkbaar met die van Seafood Kötter, alleen gaat het in het pand aan de Steenstraat 25 niet om vis maar om kip.

Kip van Kötter biedt de klant verschillende mogelijkheden. Ter plekke iets lekkers nuttigen, warm of koud, en kant en klaar meenemen naar huis zijn de opties voor de kipliefhebbers. "Wat we eigenlijk doen, is hetzelfde als bij de viswinkel'', zegt Wouter. "We hebben allerlei grillspecialiteiten, hotwings, kiprollade, halve haantjes en kippeling. We gebruiken allemaal verse ingrediënten - daar willen we ons mee onderscheiden.''

De voorbereidingen die aan de opening van de nieuwe zaak vooraf gingen kunnen gerust grondig worden genoemd. "We zijn een half jaar aan het testen geweest welke kruiden we het best kunnen gebruiken. De koks van Seafood zijn volop aan het experimenteren gegaan en we zijn heel erg enthousiast over de resultaten'', zegt Wouter.

Een van de koks van poelier Ten Velde uit Almelo biedt de eerste dagen bij Kip van Kötter een helpende hand.
"In een lopende zaak iets nieuws beginnen is makkelijker dan helemaal vanuit niets iets opstarten. Hij is een kipspecialist en hij heeft in het voortraject ook al veel geholpen. Het is echt fijn om er zo'n iemand bij te hebben'', zegt zo laat Wouter weten.

De opening van vorige week was een groot succes. "Het was echt heel erg druk. Ongelooflijk'', zegt een enthousiaste Wouter. "Ik had niet gedacht dat het zó druk zou worden. En dat ook nog met slecht weer. Dat hadden we niet verwacht. En we hebben alleen maar leuke reacties gekregen. Echt top. Het was alleen maar positief. Dat geeft je echt een kick. Daar doe je het voor. Het is toch een beetje een gok die je neemt. Je weet niet van tevoren wat de mensen ervan vinden. Maar als je dan zó goed kunt beginnen, dan geeft dat een heel goed gevoel. Daar ben ik heel blij om.''

Kip van Kötter is gevestigd in het oude pand van Visgilde Kötter. De zaak telt 25 zitplekken en is overdag open. Alle kip is van uitstekende kwaliteit, zo meldt Braamhaar, want de kippen hebben het Beter Leven keurmerk en ze komen uit Twente. De gevoerde slogan is niet voor niets Kip van Kötter oet Twente.

Seafood Kötter aan de Gasthuistraat 3 in Oldenzaal is behalve overdag ook 's avonds geopend als restaurant. "We zijn elf jaar geleden begonnen met vis en het draait nog steeds erg goed'', aldus een trotse Wouter Braamhaar.

Meer berichten