Nelleke van Walbeek exposeert haar schilderijen in Huize Keizer.
Nelleke van Walbeek exposeert haar schilderijen in Huize Keizer. (Foto: )

Boerendochter Nelleke van Walbeek in Huize Keizer

Denekamp - In museum Huize Keizer in Denekamp is vanaf 21 maart een nieuwe expositie te bezoeken. Dan exposeert Nelleke van Walbeek haar schilderijen.

Van Walbeek is boerendochter en dieren zijn haar inspiratie. ''De realiteit vraagt naar mijn mening, niet naar nabootsing, maar om eigen interpretatie'', zo zegt ze.

De expositie is te bezoeken van 21 maart tot en met 19 mei. Museum Huize Keizer is gevestigd aan Kerkplein 2 in Denekamp en geopend van woensdag tot en met vrijdag en op de eerste en derde zondag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur.

Nelleke zegt: ''Sinds 2015 heb ik met abstract schilderen mijn passie gevonden. Ik heb meerdere workshops gevolgd en daar veel geleerd. Ook nu nog ga ik regelmatig naar een schilderles en nog steeds leer ik daar nieuwe technieken en foefjes. In mijn schilderijen verwerk ik veel verschillende materialen, zoals structuurpasta's, ribbelkarton, marmermeel voor craquelé effect, gipsverband en stoffen. Nadat ik een doek heb opgezet met verschillende materialen, gebruik ik acrylverf voor de kleuren. Alle doeken zijn voorzien van een vernislaag en zijn voorzien van een baklijst, passend bij de kleuren van het schilderij. Een aantal schilderijen is op 3D doek gemaakt en die kunnen zonder lijst worden opgehangen. Als ik aan het schilderen ben, vergeet ik alles om me heen en kom ik helemaal bij mezelf, heerlijk!''

Meer berichten