Wethouder Benno Brand en secretaris van de stichting BIZ Denekamp John Wigger bij de stembus in de hal van het gemeentehuis.
Wethouder Benno Brand en secretaris van de stichting BIZ Denekamp John Wigger bij de stembus in de hal van het gemeentehuis. (Foto: )

Komt er weer een BIZ in centrum van Denekamp?

Denekamp - Ondernemers in het centrum van Denekamp kunnen tot en met 1 april naar de stembus voor de BIZ, de Bedrijven InvesteringsZone. De stembus staat in het gemeentehuis.

De stichting BIZ Denekamp houdt op woensdag 19 maart om 20.30 uur een infoavond over de BIZ bij hotel De Schout.

De afgelopen twee jaar is er geen BIZ geweest in Denekamp. De BIZ is een instrument voor, door en van ondernemers. "De stichting BIZ Denekamp zou graag zien dat er alsnog een BIZ wordt ingevoerd in het centrum van Denekamp. Om tegemoet te komen aan de wens van de ondernemers heeft de stichting de jaarlijkse bijdrage verlaagd. Vanuit de gemeente faciliteren wij de stichting uiteraard bij de draagvlakmeting. Als de BIZ daarna kan worden ingevoerd, int de gemeente de jaarlijkse bijdragen. De opbrengst is in z'n geheel bestemd voor de BIZ", aldus wethouder Benno Brand.

De BIZ wordt ingevoerd als 50 procent van de BIZ bijdrage-plichtigen een stem uitbrengt. Daarvan moet tweederde vóór invoering zijn. Deze voorstemmers moeten gezamenlijk over meer dan 50 procent van de WOZ-waarde beschikken.

Waarom een BIZ? Wethouder Benno Brand legt het uit: ''Diverse activiteiten en evenementen krijgen een bijdrage uit het fonds, waarin de jaarlijkse bijdragen worden gestort. Daardoor blijven mooie evenementen zoals Palmpasen, Sinterklaas, Kerst- en Peerkesmarkt mogelijk. Daarnaast zorgt de BIZ voor een sfeervolle aankleding van het centrum.''

Voorzitter van stichting BIZ Denekamp Judith Oude Griep benadrukt het belang van een BIZ voor Denekamp: "Ondernemen in Denekamp betekent bijdragen aan een leefbaar dorp. Door samen te werken, kunnen we nog meer voor onze inwoners betekenen, maar ook meer voor elkaar. Samenwerken in een BedrijvenInvesteringsZone (BIZ) houdt ook in dat we onze financiële middelen slimmer inzetten, zodat we meer kunnen betekenen voor Denekamp."

Meer berichten