Nathalie Baartman speelt binnenkort haar voorstelling 'Breek' in Kulturhus Denekamp. Foto: Jochem Jurgens
Nathalie Baartman speelt binnenkort haar voorstelling 'Breek' in Kulturhus Denekamp. Foto: Jochem Jurgens (Foto: Jochem Jurgens)

Wat is er deze week zoal te doen?

Wat is er deze week zoal te doen in Noordoost-Twente?

Woensdag 20 maart

19.30 Bingo De Zonnebloem De Zonnebloem Losser-Overdinkel houdt een bingo in Grand Café Smit aan de Brinkstraat in Losser. De hoofdprijs is een dinerbon voor twee personen. Deze bingo is voor iedereen. Kaarten kosten 2,50 euro per stuk.

20.30 Ethan Johns with The Black Eyed Dogs Ethan Johns staat samen met The Black Eyed Dogs op het podium van Cobblestone. Het optreden van de countryrockband met Engelse folkinvloeden vindt plaats in het gebouw van Semper Crescendo aan de Wilhelminastraat 29b in Oldenzaal. De entree is 12,50 euro.

Donderdag 21 maart

14.00 Digitaal inloopcafé In het Lossers Hoes wordt een digitaal inloopcafé gehouden van 14.00 tot 16.00 uur. Hier kunnen bezoekers terecht met vragen over internet, tablets, smartphone en e-books. Het digitaal inloopcafé is tevens bedoeld om samen met anderen tips uit te wisselen en te oefenen. Elke derde donderdag van de maand helpen vrijwilligers de bezoekers weer verder op weg. Mensen kunnen gewoon binnen wandelen en aanschuiven. Graag de apparatuur opgeladen meenemen en indien nodig ook wachtwoorden.

20.00 Avond over Lille Yvonne Hilgenkamp gaat van alles vertellen oer Lille. Dat doet ze in Ons Gebouw aan de Ganzenmarkt in Ootmarsum. ''Lille een heerlijke stad'', zegt Yvonne. ''Het wordt wel eens het Antwerpen van Frankrijk genoemd en dat is niet zo vreemd want Lille heeft een sterke Vlaamse inslag. Lille is de stad met een universiteit en de vele studenten hebben in de loop der jaren Lille een gezellig karakter gegeven.'' De entree is 8 euro.

Vrijdag 22 maart

19.00 Flightsimulator Tijdens het HCC!twente-café wordt een workshop flightsimulator gegeven. Plaats van handeling is het Lossers Hoes. In de workshop wordt een demonstratie gegeven van het programma DCS World (Digital Combat Simulator) Dit is een militair gebaseerde flightsimulator. HCC!twente-café begint om 19.00 en duurt tot 22.00 uur.

19.30 Spirituele belevingsavond Bij Frans op den Bult in Deurningen vindt tussen 19.30 en 22.30 uur een spirituele belevingsavond plaats. Er zijn deze avond circa 28 spirituele ondernemers aanwezig, waar de bezoeker bij aan tafel kan schuiven om een kort consult of behandeling te ontvangen. Een consult/behandeling duurt circa 15 minuten en kost 5 euro.

Zaterdag 23 maart

9.30 Meditatief wandelen De werkgroep Meditatieve Wandelingen N.O.Twente houdt vanuit de St Plechelmuskerk in Deurningen een meditatieve zaterdagochtendwandeling. Het thema is 'verwondering'. De wandelaars verzamelen zich om 9.30 uur bij de kerk. '' Deelname is gratis. Na de wandeling is er vrije gift ter bestrijding van de kosten.

14.00 Eddy Oude Voshaar signeert wandelgids Eddy Oude Voshaar komt om 14.00 uur naar Boekhandel Broekhuis in Oldenzaal. Daar signeert hij zijn wandelgids 'Wandelen met Eddy op de mooiste plek ter wereld en dat is Noordoost-Twente'. Eddy is natuurliefhebber, fotograaf, schrijver én wandelliefhebber. Voor dé Weekkranten Noordoost-Twente en Nieuwe Dinkellander beschrijft hij elke week een inspirerende wandeling. Op zijn Eddy's, met oog voor bijzondere details en vol humor. Zijn mooiste weekkrantwandelingen zijn nu gebundeld in deze wandelgids.

Zondag 24 maart

11.00 'Het hart van de meditatie' Tijdens het spiritueel café op is er een lezing met als spreker Mehdi Jiwa. Het gaat over 'het hart van meditatie'. Jiwa is arts, patholoog en vernieuwer in de zorg en verbonden aan de Stichting Filosofie en Meditatie. De entree is 10 euro. Plaats van handeling is Stadscafé Moatman in Oldenzaal.

Donderdag 28 maart

19.30 Lezing over cannabis In Kulturhus de Cocer in Rossum vindt tussen 19.30 en 22.00 uur een lezing plaats over de geneeskrachtige werking van cannabisolie door Robbert van de Community Canshaman. Aanmelden kan op www.puregeneraties.nl

Vrijdag 29 maart

20.00 Nathalie Baartman Nathalie Baartman speelt haar voorstelling 'Breek' in Kulturhus Denekamp. ''Het is een subtiel-hilarische voorstelling over kwetsbaarheid'', aldus het Kulturhus. ''Over het ongemak van stilte. Alles op het randje van de gekte. Ze zei: 'Neem een breek, joh. Dat kan hier op de stoeptegel. Verstil de gewoonte. Hier heb je gefrituurde sprinkhaan. Leg de plicht het zwijgen op. Troost die vreemdeling. En luister. Het jeukt in je hoofd. Naar ongehoorde stemmen. Het varken roept je. Laat het barsten. Traan, traner, traanst. Breek die hartkorst. Gooi je telefoon in het vuur. Bladder af. En adem weer.''

Deze agenda wordt gemaakt met Tourist Info Oldenzaal en de VVV's Ootmarsum-Dinkelland en De Lutte-Losser.

Meer berichten