Eem flink aantal lopers van OLC'93 doet zondag mee aan de marathon van Rotterdam.
Eem flink aantal lopers van OLC'93 doet zondag mee aan de marathon van Rotterdam. (Foto: )

Lopers OLC '93 flink aan de bak

Ootmarsum - Voor de een is het een spannend debuut en voor een ander is het er weer een in een langere reeks van marathons. Maar de afstand en de uitdaging zijn voor iedereen gelijk. Voor vijftien lopers en loopsters van de Ootmarsumse Lopers Club (OLC) wordt komende zondag de dag van de waarheid. Want dan verschijnen ze aan de start van de marathon van Rotterdam.

Bloed, zweet en tranen heeft het gekost, maar de OLC'ers hebben de marathonvoorbereiding goed afgesloten. Deze week is het een kwestie van goed rusten en zondag in Rotterdam moeten de lopers laten blijken waartoe ze na een maandenlange en pittige voorbereiding in staat zijn. De OLC-lopers doen mee aan de grootste marathon van Nederland. De lopers komen niet alleen uit Ootmarsum, maar ook uit omliggende plaatsen. Iedereen heeft zo zijn eigen reden om juist in Rotterdam de marathon te gaan lopen. De saamhorigheid was groot tijdens de trainingen en wedstrijden in aanloop naar Rotterdam. De meeste lopers hebben al meerdere marathons achter hun naam staan, maar er is ook een debutante bij uit Albergen. Ze heeft al aangegeven er 'klaar' voor te zijn en aan haar gedrevenheid en karakter zal het zeker niet liggen. Ze wil de marathon op een gezonde manier volbrengen.

De tijden zullen voor iedereen verschillend zijn. Ongetwijfeld zullen er persoonlijke records worden gebroken, maar dat is niet de enige uitdaging. Goed over de finish komen, is ook belangrijk. En natuurlijk zullen de lopers ook genieten van de unieke sfeer van de marathon van Rotterdam met de vele tienduizenden enthousiast meelevende en aanmoedigende toeschouwers langs het parcours.

Voor de OLC-trainers staat vast dat iedereen er klaar voor is. Dat vinden de lopers zelf ook. Ze zijn inmiddels ongeduldig en ze kunnen niet wachten.

De OLC-lopers zijn Ivo Schreven, Rob Bodde, Hans Oude Rengerink, Andre Oude Vrielink, Gerard Aarnink, Giny Steggink, Paul Zwetsloot, Frank Huusken, Miriam van Wanrooy, Hetty Oude Avenhuis, Rudy Feldman, Jan Oude Hengel en Jeanette Stundebeek.

Meer berichten