Onder leiding van Daniel Rowland (vierde van rechts) krijgen talenten masterclasses in het kader van het Stiftfestival. Foto: Martine Simkovico
Onder leiding van Daniel Rowland (vierde van rechts) krijgen talenten masterclasses in het kader van het Stiftfestival. Foto: Martine Simkovico (Foto: )

Met Daniel Rowland naar hoger niveau

Weerselo - Het Stiftfestival in Weerselo begint dit jaar met de eerste editie van Stift Musical Encounters. Een aantal toptalenten uit de provincie krijgt de kans een week lang een intensieve masterclass te volgen.

De masterclasses worden onder leiding van meesterviolist Daniel Rowland gegeven door internationale topmusici van het Stiftfestival. Naast de masterclasses zijn er enkele concerten gepland op 11, 15 en 16 april waar de masters en de leerlingen hun muziek presenteren.

De concerten vinden plaats in de Stiftskerk in Weerselo. Het openingsconcert op donderdag 11 april begint om 19.30 uur. Er worden dan werken gespeeld van onder anderen Rachmaninov, Penderecki, Shostakowitsj, Enescu en Brahms. De musici zijn Daniel Rowland (viool), Vladimir Mendelssohn (altviool), Maja Bogdanovic (cello), Nino Gvetadze (piano) en Thorsten Johanns (klarinet).

Meer berichten