Maher Wadi is de trotse eigenaar van een juwelierszaak in de Driehoek. Foto: Kitty de Bot - Sjiek Photo & Film
Maher Wadi is de trotse eigenaar van een juwelierszaak in de Driehoek. Foto: Kitty de Bot - Sjiek Photo & Film (Foto: Kitty de Bot)

Wadi Juwelier trots op Oldenzaal

Oldenzaal - Wat Oldenzaal uniek maakt, is dat er veel exclusieve zaken zijn waarbij de eigenaar zelf in de winkel staat. In deze rubriek vertellen de local heroes het verhaal achter de Oldenzaalse binnenstad.

Deze week vertelt Maher Wadi over zijn juwelierszaak in de Driehoek.

Hoe is het allemaal begonnen?
Maher: "We zijn in 2010 begonnen. Ik had bij Kormelink Juweliers mijn eindstage voor de juweliersopleiding gedaan. Ik was toen 24 en juwelier Groenland ging weg. Mijn vader en ik hebben toen het huurcontract overgenomen. Later is mijn broer er ook bij gekomen. Inmiddels hebben we een grote vaste klantenkring kunnen opbouwen. Mensen komen terug vanwege onze service en betrouwbaarheid."

Waarin zijn jullie gespecialiseerd?
"Wij verkopen horloges en sieraden voor dames en heren in het trend- en het middensegment. Dan heb je het over met allerlei modemerken maar we hebben ook de wat klassiekere merken. Daarnaast hebben we ook een grote keuze in leren herenarmbanden. Daarnaast doen we ook veel reparaties. Mijn broer is goudsmid en hij doet de reparaties aan huis. Daardoor is alles binnen een week klaar, soms al binnen een paar dagen."

Wat is jouw connectie met Oldenzaal?
"Sinds 2008 ben ik hier dagelijks te vinden vanwege mijn werk. Ik woon zelf in Enschede, maar ik doe alles in Oldenzaal. Ik ken hier ook heel veel mensen. Ik vind Oldenzaal een hartstikke leuke stad, veel gemoedelijker dan Enschede. Daar is iedereen anoniem, terwijl iedereen hier elkaar kent. Als je rustig, op je gemak, zonder teveel gepush wil shoppen bij vooral familiebedrijven waar mensen altijd voor je klaarstaan, dan moet je echt in Oldenzaal zijn! Hier word je overal netjes geholpen. Daarin is Oldenzaal erg sterk. Je hebt hier heel gespecialiseerde winkels. Dat maakt Oldenzaal uniek in de regio."

Hoe maken we Oldenzaal nóg leuker?
"Als we met de ondernemers op één lijn zouden liggen, dan konden we de koopzondagen en extra koopavonden goed gaan regelen, zodat iedereen meedoet en het voor de bezoekers duidelijk is wanneer we geopend zijn."

Wil je meer weten over Wadi Juwelier en Goudsmid? Loop dan eens binnen in winkelcentrum de Driehoek in Oldenzaal of kijk op de website. Het adres daarvan is www.wadijuwelier.nl

Meer berichten