Foto:

Siepelsaegh

Publicaties in de krant of op social media veroorzaken vaak verrassende items. Na het nodige soebatten zonder wind in de zeilen, kwam er een positief bericht uit Denekamp: De molen van Oude Hengel krijgt onverwacht geld om opgeknapt te worden. Opnieuw, na de actie van het Openluchtmuseum, bleek een aangekondigd krantenartikel wonderen te doen. Is het de macht van de pers, is het de gevoeligheid van de wethouder en haar ambtenaren of is het toch het doorzettingsvermogen van de Ootmarsumse molenaars? Deze laatste, met molendokter Rob Barenbrug voorop, krijgen het hoe dan ook toch voor elkaar om deze operatie tot een goed einde te brengen. En dan is het ook wel weer mooi dat de organisatie van 'Ootmarsum viert de langste dag' deze molen tot EEn van haar doelen heeft uitgeroepen. Dus dat draait...

Voor Johan Meijners is het kiezen van de goede doelen van de haringparty helemaal koren op de molen. Hij is niet direct betrokken bij Oude Hengel, maar hengelt wel de financiën binnen van harmonie Caecilia en de stichting Klaverblad en dat zijn de andere twee uitverkoren doelen van 'Ootmarsum viert de langste dag'. Dus Johan is nu al bezig om de kas op te maken en daar komt ook nog eens de Rabo Clubkascampagne bij. Logisch dat Johan Meijners zich de komende tijd als een vis in het water voelt. "Ik voel me als een haring of andere vis in het water en vis niet achter het net. Ik hark het geld wel binnen, niet voor mezelf, maar wel voor twee goede doelen en dan mag de molen ook rustig een paar meelzakken met geld binnenhalen."

Met welk doel en met hoeveel punten de pizzakoerier de KOSC kantine op zondagmiddag binnenkwam is niet geheeld duidelijk. Hij moest op 'n Tooslag zijn. Het keukenpersoneel van KOSC fronste de wenkbrauwen, want ze waren net zo lekker bezig met gehaktballen, frikandellen, patat en tosti's. De pizzabezorger moest blijkbaar een deurtje verder zijn want een aantal leden van de TCO wilden graag een pizza verorberen. Na een tiebreak gaat een pizza er altijd in.

Of de bordjes, die momenteel geplaatst zijn aan de Kerspelweg er bij het college ingaan is nog niet bekend. Heel lovend zijn ze niet, ze slaan op de weelderige bomenkap aldaar. De bordjes staan op gemeentelijke grond en of dat toegestaan is, moeten de handhavers maar bewijzen. Ze hadden er ook boompjes kunnen planten. In elk geval wordt er in ons stadje momenteel wel weer gehandhaafd en dat is een goede zaak. Fout parkeren is fout parkeren en de auto op de helft van de stoep zetten is ook fout parkeren en dat vraagt toch om een stukje bewustwording.

Zeker niet ver van ons bed zijn de prestaties van KOSC en Springendal Set-Up '65. Het komend weekend zijn er cruciale wedstrijden. Dames 1 Set Up zaterdag 6 april om 20.30 uur in de Schalm en KOSC op zondag 7 april om 14.00 uur in Borne. Het is een mooie droom dat de voetbalheren de dames aanmoedigen en de dames KOSC 1, want laten we eerlijk zijn, sport verbroedert (of verzustert?) en we kunnen trots zijn op de prestaties van beide clubs. Komt allen!

Meer berichten