Het bruist tijdens de Museumweek van de activiteiten in het Palthe Huis in Oldenzaal.
Het bruist tijdens de Museumweek van de activiteiten in het Palthe Huis in Oldenzaal. (Foto: )

Museumweek: Veel te doen in het Palthe Huis

Oldenzaal - Het is tot en met zondag 14 april nationale museumweek. Tijdens deze week zijn er in het Palthe Huis in Oldenzaal diverse bijzondere activiteiten.

12 april: Lezing: Geheimen van de Plechelmus
Een woordvoerder van het Palthe Huis laat weten: ''Zoals elk historisch gebouw gaan er ook achter de deuren van de Plechelmus prachtige verhalen schuil. Rijn van Welij (basiliekwacht) neemt u mee in de geschiedenis van deze voor velen dierbare kerk. Naast de historische betekenis van de kerk en het gebouw gaat hij ook in op bijzondere verhalen rondom de kerk. Want hoe verklaren we de verticale sleuven of uithollingen in de muur aan de zuidkant van de basiliek? En in welk glas-in-loodraam van Jan Schoenaker heeft hij het achterlicht van zijn fiets verwerkt?''
De Lezing 'Geheimen van de Plechelmus' vindt plaats op 12 april om 19.30 uur. De kosten zijn 2,50 euro. Vooraf aanmelden kan via info@palthehuis.nl of telefonisch op het nummer 0541-513482.

13 april: Museummatch
Speciaal voor museumkaarthouders is er op 13 april een Museummatch. ''Ook steeds meer gezinnen hebben een museumjaarkaart'', aldus het museum. Kaarthouders kunnen tussen 14.00 uur en 16.30 uur in het Palthe Huis deelnemen aan speciale kinderrondleidingen en archeologieworkshops. Als kers op de taart komt Prinses Paltival voorlezen.
Museumjaarkaarthouders kunnen zich via de Stichting Museumjaarkaart aanmelden voor deze activiteit.

14 april: Boek op verzoek
Tijdens 'Boek op verzoek' duiken de bezoekers onder leiding van expert Rob de Bree (antiquaar van antiquariaat De Zilveren Eeuw in Zwolle) in de bijzondere collectie historische boeken uit de bibliotheek van het Palthe Huis. ''Welke boeken aan bod komen, bepaalt u helemaal zelf, simpelweg door ze aan te wijzen.''
'Boek op verzoek' vindt plaats op 14 april van 14.00 tot 16.00 uur. Per keer kunnen er maximaal achttien personen deelnemen. Aanmelden: info@palthehuis.nl of 0541-513482.
Voor deze activiteit betaalt men de entree tot het museum.

13 en 14 april: Korting
In het weekend van 13 en 14 april kunnen bezoekers met korting het museum bezoeken. Volwassen bezoekers betalen dan 3 in plaats van 6 euro en kinderen mogen helemaal gratis naar binnen. De museumjaarkaart is ook geldig.

Meer berichten