Foto:

Siepelsaegh

De supermarkt van Jan Grimberg werd gekroond tot de beste zelfstandige grootgrutter van Overijssel. Deze Siepel dingt daarom mee naar de titel beste supermarktondernemer van Nederland. Als dat lukt, dan krijgen we koning Jan - Albert Heijn.

Een hele andere Jan is Jan Nijland. Hij was de koning te rijk. Dagenlang zocht hij naar zijn sleutels. De fietstassen ondersteboven, stad en land afgezocht, maar de slotopeners kwamen maar niet boven Jan. Totdat de keukenkastjes door zijn schoonmaakster goed onder handen genomen werden. Daar lagen, tussen het serviesgoed, de lang gezochte sleutels. Onze Nijland stond er bij als Jan met de korte achternaam, maar alles is op zijn pootjes terecht gekomen.

Dat gold ook voor Marc Vos. Trouw supporter van zijn dochters zit hij regelmatig in de Schalm. Dit keer was dochter Pien jarig geweest en dus moest het team na afloop getrakteerd worden op taart. De vruchtentopping ontbrak nog en dochterlief had aan Marc gevraagd om deze op het heerlijke gebak te deponeren. Dat ging natuurlijk pas op het allerlaatste moment. Bij wijze van spreken kwam Marc pas bij de stand 24-23 in de benen. Met twee handzame blikjes rende hij langs de bar de keuken in. Mensen aan de bar reageerden verbaasd? "Knakworst op de taart?" De slimme Vos rende even terug, grijnsde, beantwoordde deze opmerking met een blik: "Het zal mij worst wezen" en liet de blikken met de heerlijke taartvulling nog even goed zien.

Om nog veel meer goed te kunnen zien is het aanbevelenswaardig om eens een ballonvaart te maken. Dit kan al een tijdje met een luchtballon van Wilco Air, want het bedrijf van Monique en Gerard Hoogeslag bestaat 25 jaar. Ze vierden de afgelopen week een zilveren jubileum, maar een zilveren ballon(netje) hebben we gemist. Ondanks dat is het zeker een oprechte felicitatie waard. De ahaa ballonvaart die verloot werd na de wedstrijd van dames 1 van Springendal Set-up'65 werd gewonnen door Ronald Leussink, en dat was niet voor het eerst. Daarom stelde Ronald voor om deze prijs per opbod te verkopen. En zo zie je maar hoe een goede penningmeester creatieve mogelijkheden vindt om de clubkas te spekken. Helaas hebben de dames de wedstrijd tegen Sliedrecht niet gewonnen en daardoor worden ze waarschijnlijk 'derde van Nederland'. Dat is nog steeds een fantastische prestatie.

Het was ook genieten afgelopen zondag in en om Ootmarsum. Een prachtige landdag op hoeve Springendal waar je midden in de natuur kon genieten van allerlei activiteiten. Veel mensen, veel gemoedelijkheid en natuurlijk ook de vragen hoe verder te gaan met de natuur.

In Ootmarsum liepen heel natuurgetrouw de mooiste modellen rond tijdens de Fashion Sunday, en dat alles op de eerste warme dag van 2019. Beter kun je het niet treffen. De harmonie heeft geen PR meer nodig. Al jaren zorgen ze voor prachtige concerten en dat gold ook voor het passieconcert dat op initiatief en met samenwerking van Themakoor Ootmarsum-De Lutte werd gehouden. Na afloop van het concert lekker het terras op, en daar klonken de Hollandstalige klanken van twee zangers die moederziel samen, maar verder alleen, in de Schiltstraat stonden te blèren.

Overigens geen reden om hard weg te lopen zoals de OLC lopers wel deden om in Rotterdam meerdere persoonlijke records te halen. Topweekend. En ook KOSC 1 staat nog steeds aan de top.

Meer berichten