Interviewers Ralph Blijlevens en Harry Middeljans bevragen wereldkampioen baanwielrennen Jeffrey Hoogland (midden) tijdens het wielercafé in 2018. Foto: Dick Soepenberg
Interviewers Ralph Blijlevens en Harry Middeljans bevragen wereldkampioen baanwielrennen Jeffrey Hoogland (midden) tijdens het wielercafé in 2018. Foto: Dick Soepenberg (Foto: Dick Soepenberg)

Avond vol verhalen en gasten over de Ronde van Overijssel

Ootmarsum - De Ronde van Overijssel haalt dinsdag 16 april de gele en roze trui naar het wielercafé in Ootmarsum. Daar vormt hotel Twents Gastenhoes de start en finish voor een avond vol koersverhalen en gasten zoals twee ploegleiders van Team Jumbo-Visma en Team Sunweb.

Hoe win je met Dylan Groenewegen de sprint op de Champs-Élysées? Gaat hij na zijn overtuigende ritwinsten in Parijs-Nice deze zomer voor geel in de Tour de France? En hoe voelt het om met Tom Dumoulin de Giro d'Italia te winnen? Is dat dit jaar te herhalen? Die vragen zijn bestemd voor Jan Boven van Team Jumbo-Visma en Marc Reef van Team Sunweb. Zij nemen de bezoekers mee achter de schermen van een professioneel wielerteam. Beide heren zijn namelijk ploegleider bij deze twee Nederlandse Worldtourploegen, die koersen op het allerhoogste niveau.

Omdat Ootmarsum een wielerstad bij uitstek is, komen ook routiniers en talenten uit de regio op het podium. Aanstormende talenten Rick Pluimers en Lars Boven vertellen over hun weg richting de top. Ook schuiven Maarten de Jonge en meervoudig Nederlands kampioen Maarten Nijland aan om hun ervaringen en belevenissen uit de koers te delen.

Naast de ontboezemingen uit het hart van het peloton passeren tal van andere zaken de revue tijdens het wielercafé. Bijvoorbeeld wat betekent de nieuwe route voor de kansen van de Overijsselse ploegen? Wie zijn eigenlijk de kanshebbers voor de 67e editie? Verder is het deze avond de primeur voor rondemiss Else Voortman en wordt duidelijk wie de wielerkenner van 2019 is. De winnaar van de wielerquiz wint een bijzondere prijs. Hij of zij mag op zaterdag 4 mei als VIP mee met de Ronde van Overijssel.

De presentatie ligt in Ootmarsum in handen van journalist Ralph Blijlevens en speaker en wielerkenner Harry Middeljans.

Traditiegetrouw strijkt het wielercafé van de Ronde van Overijssel neer in de plaats die dat jaar de eretitel 'Dorp van de Ronde' heeft gekregen. Dit jaar is dat Ootmarsum, dat een prominente plek vervult in de aanloop naar en tijdens de Ronde van Overijssel die op zaterdag 4 mei wordt verreden.

De avond in Ootmarsum op 16 april begin om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Meer berichten