De film Colette draait binnenkort bij Filmhuis Oldenzaal.
De film Colette draait binnenkort bij Filmhuis Oldenzaal. (Foto: )

Twee films in Filmhuis Oldenzaal

Oldenzaal - Filmhuis Oldenzaal vertoont in De Bond op dinsdag 16 april om 20.00 uur het Engels-Amerikaanse drama Colette. Colette vertelt het levensverhaal van een van de bekendste vrouwelijke auteurs van Frankrijk die het preutse land op zijn kop zette met haar sexy novelles over Claudine en later Gigi.

Het waargebeurde verhaal van Colette begint wanneer ze als simpel plattelandsmeisje rond 1900 als de bruid van de beroemde, maar berooide schrijver Henri Gauthier-Villars haar entree maakt in de Parijse high society. Verveeld met haar nieuwe bestaan schrijft ze dagboeken vol met haar seksuele fantasieën, die uiteindelijk door Henri onder zijn schrijversnaam 'Willy' gepubliceerd worden als de novellereeks Claudine.
De sensuele verhalen zijn een hit, en Willy en Colette groeien uit tot het bekendste koppel van Frankrijk. Tot Willy haar op een dag verraadt. Colette stapt uit zijn schaduw en komt voor zichzelf op.

Filmhuis Oldenzaal laat op woensdag 17 april om 20.00 uur in De Bond het met een Oscar bekroonde luchtige kostuumdrama The Favourite zien. Het verhaal: De wispelturige koningin Anne (Olivia Colman) komt in 1702 op de troon. Haar hofdame en vriendin Lady Sarah (Rachel Weisz), bevorderd tot Mistress regeert in feite over het land en draagt tegelijkertijd zorg voor Anne's slechte gezondheid en haar woede-uitbarstingen. Als een nicht van Sarah als dienares Abigail (Emma Stone) arriveert, raakt Sarah onder de indruk.

Een kaartje kost 9 euro. Donateurs betalen 6 euro.

Zie voor meer informatie www.filmhuisoldenzaal.nl.

Meer berichten