Woensdag bij Filmhuis Losser: The Guilty.
Woensdag bij Filmhuis Losser: The Guilty. (Foto: )

De weekagenda voor Noordoost-Twente

Wat is er deze week zoal te doen in onze regio?

Woensdag 10 april

14.00 Filmhuis Losser: The Guilty In het Filmhuis in Losser is de film The Guilty te zien. Waar? Erve Kraesgenberg.

Donderdag 11 april

19.30 Mastersconcert Stift Musical Encounters Het Stiftfestival start dit jaar met de eerste editie van Stift Musical Encounters. Een aantal toptalenten uit de provincie krijgt de kans een week lang een intensieve masterclass te volgen. De masterclasses worden, onder leiding van Daniel Rowland, gegeven door een aantal van de internationale topmusici van het Stiftfestival. Naast de masterclasses zijn er in het Stiftskerk enkele concerten gepland op 11, 15 en 16 april waar de masters en de leerlingen hun muziek presenteren.

Vrijdag 12 april

19.00 De Tilligter Passie on Tour Het Popkoor Viventi gaat de Tilligter Passie opvoeren. De Passie wordt de eerste keer opgevoerd op vrijdag 12 april om 19.30 uur in de protestantse kerk in Ootmarsum. Vervolgens zullen ze op woensdag 17 april om 19.00 uur een uitvoering geven voor de bewoners van Gravenstate in Denekamp. Dan volgt de uitvoering op Goede vrijdag 19 april in de Simon- en Judaskerk in Tilligte en wel om 19.00 uur. Op zaterdag 20 april wordt de laatste uitvoering gegeven worden in de Mariakerk in Oldenzaal (19.00 uur).

19.00 HCC!twente-café Tijdens het HCC!twente-café wordt een workshop 'ervaringen uitwisselen' gehouden Deze avond in het Lossers Hoes in Losser.

20.00 Paasbingo De supportersvereniging van KVV Losser houdt een paasbingo in de kantine van KVV Losser.

19.30 Ontdek de geheimen van de Plechelmus Rijn van Welij (basiliekwacht) geeft antwoord op vele andere vragen over de Plechelmus. Hij neemt bezoekers vanuit het Palthehuis mee in de geschiedenis van de basiliek. Vooraf aanmelden kan via info@palthehuis.nl of telefonisch op nummer 0541-513482.

20.15 De Boer Mentink Mark Boer en Ton Mentink zijn samen de Boer Mentink. Ze staan op het podium van het Kulturhus in Denekamp. ''Ze zijn scherp, actueel, origineel en ze zijn het zeker niet altijd met elkaar eens'', zo laat het Kultur weten.

Zondag 14 april

11.00 Hulsbeekdag Kom en beleef het Hulsbeek tijdens de negende editie van de Hulsbeekdag met muziek, theater, entertainment, sport, actie, kunst, cultuur en kinderactiviteiten voor het hele gezin.

12.00 Koopzondag met het Circo di Strada De Oldenzaalse centrumondernemers houden 14 april koopzondag. De winkels zijn geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Ook de horeca is geopend. Tijdens de koopzondag is er een live optreden van het Circo di Strada.

15.00 Etty Vocalgroep Choral presenteert met 'Etty' een voorspelling over het leven van Etty Hillesum, een joodse vrouw die velen geïnspireerd heeft met de door haar nagelaten dagboeken en brieven. Waar? In de Hofkerk in Oldenzaal.

16.00 Karin Hertsenberg Het Enschede's Byzantijns Kozakken Koor en sopraan Karin Hertsenberg uit Oldenzaal zingen in de Plechelmusbasiliek van Oldenzaal. Het programma wordt een mix van Byzantijnse, Slavische, Kozakkenliederen en liederen van klassieke componisten zoals Richard Strauss, Gomez en Gounod.

19.30 Triple One: Jesus Christ Superstar De Mariakerk in Oldenzaal is april het decor voor een uitvoering van de musical Jesus Christ Superstar.

20.00 Twents Kamerkoor In de Plechelmusbasiliek in Oldenzaal en de Simon & Judaskerk in Ootmarsum vindt op de zondagen 7 en 14 april een uitvoering plaats door Het Twents Kamerkoor Mardi le Vingt onder leiding van Herman Koops. Zij presenteren dan met medewerking van organist Henk Linker een eigentijdse versie van het lijden en de kruisdood van Jezus Christus.

20.00 Filmhuis Oldenzaal: Colette Filmhuis Oldenzaal vertoont in De Bond het Engels-Amerikaanse drama Colette. Colette vertelt het levensverhaal van een van de bekendste vrouwelijke auteurs van Frankrijk die het preutse land op zijn kop zette met haar sexy novelles over Claudine en later Gigi.

Woensdag 17 april

14.00 Paasmiddag bij de Höfte Bij NMECO de Höfte in Oldenzaal wordt van 14.00 tot 16.30 uur het begin van de Lente gevierd met een paasdoemiddag voor kinderen.

19.30 Workshop persoonlijke ontwikkeling In het Kulturhus Denekamp geeft Caroline Bosgoed een workshop persoonlijke ontwikkeling. Caroline is tien jaar werkzaam geweest als fysiotherapeute.

20.00 Filmhuis OIdenzaal: The Favourite Filmhuis Oldenzaal uur in De Bond het met een Oscar bekroonde luchtige kostuumdrama The Favourite zien. Het verhaal gaat over dee wispelturige koningin Anne (gespeeld door Olivia Colman) die in 1702 op de troon komt.

Meer berichten