Eigenaar Frank Zwiep van Zwiep Fietsen is trots op het resultaat van de verbouwing van Zwiep Fietsen. ''Ik sta er zelf nog met een beetje verbazing naar te kijken", zegt hij.
Eigenaar Frank Zwiep van Zwiep Fietsen is trots op het resultaat van de verbouwing van Zwiep Fietsen. ''Ik sta er zelf nog met een beetje verbazing naar te kijken", zegt hij. (Foto: )

Flinke verbouwing Zwiep Fietsen: hele week acties

Oldenzaal - Zwiep Fietsen in Oldenzaal is in een moderner jasje gestoken. De bekende fietsenwinkel aan de Ootmarsumsestraat 86 heeft een flinke verbouwing ondergaan. De vernieuwing wordt deze week opgeluisterd met een interessante actie.

Zwiep Fietsen in Oldenzaal is een begrip. En dat moet zo blijven, vindt eigenaar Frank Zwiep. Het was volgens hem tijd voor een vernieuwing. "We hadden meer ruimte nodig omdat we uit ons jasje groeiden. De winkel is ruimer geworden en efficiënter ingericht", zegt Frank vlak voor de heropening. De winkel zag nog voor de Tweede Wereldoorlog het levenslicht. "Mijn opa is hier in 1931 begonnen met deze zaak. Hier op de hoek stonden ooit twee woonhuizen. Maar die zijn er niet meer. Alle ruimte wordt nu benut voor de winkel. In de loop van de jaren zijn er regelmatig verbouwingen geweest. De laatste was zo'n tien jaar geleden", zegt Frank.

Bij de huidige renovatie zijn wanden tegen de vlakte gegaan. Daardoor is een grote open winkelruimte ontstaan. "Dat valt op bij binnenkomst. Ook boven hebben we een en ander veranderd. Opvallend is de vergroting van het trapgat. Daardoor oogt het heel anders. Ik sta er zelf nog met een beetje verbazing naar te kijken", zegt Frank, die blij is met de vernieuwing.

Hij heeft over klandizie niet te klagen. Naar elektrische fietsen is nog onverminderd veel vraag. "Ook steeds meer jonge mensen kiezen voor een elektrische fiets." Daarnaast heeft de reparatie-afdeling het erg druk. Een goede fietsenmaker erbij zou meer dan welkom zijn. "Het is moeilijk om ze te vinden. Wij kiezen er daarom voor om ze zelf op te leiden. Daarbij willen we een heel sociale werkgever zijn."

De opening van de vernieuwde winkel is dinsdag 9 april. Van 16.00 tot 21.00 uur kunnen klanten en andere belangstellenden een kijkje nemen. Daarna beginnen de open huisdagen. Die zijn op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Aan die open huisdagen is een aantrekkelijke actie gekoppeld. Kopers kunnen de helft van het bestede bedrag terugwinnen. De winnaar wordt zaterdagmiddag bekend via een verloting. Op donderdagavond is er nog een speciale koopavond voor liefhebbers van sportfietsen. Vertegenwoordigers van sportmerken zijn die avond op bezoek bij Zwiep Fietsen.

Meer berichten