ICKK is een winkel met tijdloze kleding voor dames, heren en jongens vanaf maat 128. Foto: Kitty de Bot - Sjiek Photo & Film
ICKK is een winkel met tijdloze kleding voor dames, heren en jongens vanaf maat 128. Foto: Kitty de Bot - Sjiek Photo & Film (Foto: Kitty de Bot)

De local heroes van Oldenzaal: ICKK

Oldenzaal - Wat Oldenzaal uniek maakt, is dat er veel exclusieve zaken zijn waarbij de eigenaar zelf in de winkel staat. In deze rubriek vertellen de local heroes het verhaal achter de Oldenzaalse binnenstad. Anderhalf jaar geleden opende Simone Hampsink haar winkel ICKK.

Waar staat ICKK om bekend?
Simone: "Ik heb een kledingwinkel voor dames, heren en jongens vanaf maat 128. Ik verkoop tijdloze kleding, betaalbaar en een tikje duurder. Onze collectie bestaat vooral uit Nederlandse en Scandinavische merken. De stijl die wij verkopen is net iets anders, dat wat je ergens anders niet vindt. Daarnaast verkopen we ook bijpassende schoenen en accessoires."

Wat maakte Oldenzaal voor jou aantrekkelijk om daar als ondernemer te starten?
"Ik heb vertrouwen in de kleine stad. Oldenzaal heeft veel leuke eigentijdse winkels. En ik denk dat ze gaan van een dorp, omdat een stad meer te bieden heeft dan een dorp. Oldenzaal is een hele mooie voorstad van Enschede. Ik geloof echt in de stad Oldenzaal. Het is er leuk, klein, knus en heeft veel eigen ondernemers, wat minder ketens dan Enschede bijvoorbeeld. Oldenzaal is compact, lekker behapbaar."

Twee klanten zijn ondertussen de winkel binnen gekomen en beamen wat Simone zegt. "Daarom shoppen wij zo graag in Oldenzaal. Enschede is voor ons veel te groot en te druk. Daarnaast kom je hier winkels tegen die je nergens anders ziet."

Hoe maken we Oldenzaal nóg leuker voor bezoekers?
"Het meer centreren van de winkels. Het liefst natuurlijk de eerste twee uur gratis parkeren, maar sowieso achteraf betalen en met een pinpas. Als de sfeer onder de ondernemers goed is, dan voelt de bezoeker dat. Dus we moeten het met elkaar gezellig maken en gezamenlijk naar buiten toe treden."

Meer weten over ICKK? Loop dan eens binnen aan de Grootestraat 33 of kijk op de website www.ickk.nl.

Meer berichten