In de dierentuin van Nordhorn vinden de komende tijd veel activiteiten plaats. Foto: Franz Frielzing
In de dierentuin van Nordhorn vinden de komende tijd veel activiteiten plaats. Foto: Franz Frielzing (Foto: Franz Frieling 48527 Nordhorn)

Dierentuin Nordhorn boordevol activiteiten

Nordhorn - De dierentuin van Nordhorn houdt de komende tijd een aantal activiteiten. Naast dat er veel te doen is rondom Pasen is er onder meer een dag van de hond en een knuffelkliniek.

Zo komen er op donderdag 18 en vrijdag 19 april tussen 11.00 en 17.00 uur oom Jan, tante Sophie en co weer op bezoek bij de Vechtehof. De actieve leden van de Vechtehoffamilie zullen traditionele lekkernijen op het oude fornuis bereiden.
Zo zijn er de Goede Vrijdag in Westfalen gebruikelijke 'Struwen of Püfferties' zijn. ''Het lekkere gebak smaakt natuurlijk ook op andere dagen heerlijk. Wie liever wat steviger kost heeft, kan in zout water gekookte eieren of in de steenoven gebakken boerenbrood met Westfaalse boerenkaas of met ham van het bonte Bentheimer varken kiezen. Kinderen kunnen bovendien bij het knikkerspel of bij een wedrennen met speelpaardjes prijsjes winnen of naar paasverhalen luisteren in de opkamer'', zo laat een woordvoerder van de dierentuin weten.

Direct bij de boerderij Vechtehof is een bonte eierenboom te bekijken. De kinderen kunnen nog tot paaszondag 13.00 uur zelfgemaakte eieren bij de kassa afleveren en bij een verloting deelnemen. ''In dierlijk opzicht zullen er precies met Pasen weer veel paaslammetjes en andere schattige jonge dieren te bewonderen zijn. Erg geliefd is in deze dagen natuurlijk het uitkomen van de eieren in de broedmachine. In het oude mierenhuis kunnen groot en klein live zien hoe de kuikentjes uit de eieren komen. Een hele ervaring.''

Het traditionele paaseieren zoeken vindt plaats op zondag 21 april vanaf 9.00 uur. De dierentuin: ''Wat is Pasen zonder de paashaas? Paaszondag heeft hij een leuke verrassing voor de jonge bezoekers in petto. En ook het eieren zoeken mag niet ontbreken.'' Alle kinderen worden daarom uitgenodigd om op zondag in de dierentuin op eierjacht te gaan. Om te zorgen dat ook de kleinsten niet te kort komen, worden de paaseieren bij de kassa stiekem aan de volwassenen gegeven. Bij de eierrallye kunnen dit jaar weer prijzen uit de dierentuinwinkel gewonnen worden. Deelnameformulieren zijn beide paasdagen verkrijgbaar bij de kassa en kunnen, ingevuld, ook daar ingeleverd worden.

Dag van de hond vindt op zondag 5 mei tussen 10.00 en 17.00 uur plaats. Op deze dag staat de hond centraal. Verschillende activiteiten en tentoonstellingen rondom het thema hond dan in de dierentuin te zien.

Een andere activiteit is de knuffelkliniek. Ook tussen 10.00 en 17.00 uur, maar dan op zondag 19 mei, zijn kinderen met hun knuffelbeesten welkom. De dierentuin: ''Kinderen kunnen hun grote en kleine knuffels meenemen naar de dierentuin. Een echte dierenarts zal de beesten dan onderzoeken. Voor elke kwaal heeft de dierenarts wel een oplossing; of de teddybeer nou buikpijn heeft of een gebroken been. De pluizige patiënten worden onderzocht en krijgen een passend medicijn. Net zoals dat in een echte dierenartspraktijk gaat, worden de knuffelbeesten welkom geheten en worden naar hun klachten gevraagd. Met een echte patiëntenkaart zitten ze even in de wachtkamper. Mocht het knuffelbeest een gebroken arm of been hebben, dan bezoekt hij de röntgenafdeling en voor een noodgeval staat de operatiekamer klaar. Met pleisters, spuiten en verband worden de beestjes goed verzorgd. En dan zal het snel beter gaan met teddybeer en zijn vriendjes.''
Ook op de Vechteweide is die dag ook wat te beleven. Zo zijn er verschillende reddingsdiensten en hulporganisaties. De brandweer laat kinderen op spelende wij kennismaken met hun activiteiten.

Meer berichten