Foto:

Siepelsaegh

De gemeente is momenteel heel actief om stukken grond 'leefbaar' te maken door deze plekken in te zaaien met allerlei soorten bloemen. Doel is om daar insecten van te laten profiteren. Het gaat niet goed met deze nuttige beestjes en daarom is het goed dat onze lokale overheid haar groene vingers laat zien. Achter de waterzuivering op De Mors zijn vrijwilligers en professionals hard met hun groene handen aan het werk geweest om daar een stukje natuurbeleving te realiseren. Daar waar ons rioolwater van poep gezuiverd wordt, zijn er nu volop kansen voor insecten (en niet alleen de strontvlieg), vogels en plantensoorten om tot volle wasdom te komen. Wij leveren de bemesting, zorgen voor weilanden die niet geel en vergiftigd zijn, maar transporteren pure natuur naar deze zuiveringsinstallatie. Beste mensen, jong en oud, neem er eens een kijkje en zeker nu de mooie lentedagen er aan zitten te komen. Het is een paradijsje aan de Wiemselweg dat we moeten koesteren.

Eigenlijk moet deze plek ook opgenomen worden in een panoramaweg rondom Ootmarsum. Hans Bolscher heeft deze al helemaal in zijn hoofd en het is nu zaak om het uit zijn kop te krijgen en te projecteren op een wandelkaart of op social media. Via dat kanaal (nee, niet Almelo-Nordhorn ,al komt dat er vast in voor) is het al helemaal mogelijk om je wandelroutes zelf in te vullen. Hopelijk gaat het binnenkort lopen Hans.

Lopen doen ook de Poaskearls, want steeds vaker komen ze in beeld en zeker in de komende week wanneer alles weer tot in de puntjes moet zijn geregeld. De Passieweek met Pasen als hoogtepunt. Een hoogtepunt was ook de Tilligter Passie, die afgelopen vrijdag in de protestantse kerk in Ootmarsum werd opgevoerd. Helaas voor te weinig toeschouwers, want waar waren de gepassioneerde Siepels? Komen die niet als er niet gelijktijdig ook een modeshow is en ze dan op het terras kunnen zitten? Dat neemt niet weg dat het wel aanwezige publiek ontzettend genoten heeft van dit project. Tilligte op zijn best met een vleugje Siepellocht, want Theo Oude Avenhuis zorgde met zijn gitaarspel, samen met een pianist en een drummer, voor een geweldige begeleiding. Deze uitvoering verdient met recht een groot compliment.

Of we de krant nu een compliment moeten geven, omdat ze ons Siepelstadje weer eens als dorp in de picture zetten is maar de vraag. Elk jaar kent de Overijsselse organisatie een 'dorp van de ronde van Overijssel' dat in de picture komt te staan. Dit keer is het Ootmarsum. Natuurlijk is het een stadje, maar wij als saeghers hebben nog niemand gehoord die over deze betiteling als 'dorp van de ronde' is gevallen.

In datzelfde item werd ook nog eens vermeld dat gemeenteraadsleden KOSC vergelijken met FC Twente. Het is dus nu blijkbaar FC KOSC geworden. Niet vanwege de grote kans op promotie, maar de oorzaak is een aangevraagde lening die de Ootmarsumse voetbaltrots graag wil van de gemeente. Die is toegekend en misschien heeft dat wel met de slimheid van de KOSC-bestuurders te maken. Het risico is natuurlijk dat andere clubs nu ook aan de bel gaan trekken. Dat krijg je met deze precedentwerking. Weer een les geleerd.

Voor de Poaskearls zijn er de afgelopen jaren genoeg lessen geweest om het paasgebeuren vlekkeloos te laten verlopen. Maak er weer een mooi weekend van, waarbij de paastradities volledig in de schijnwerpers staan, want dat verdienen ze in het stadje (met een dorps karakter) dat zo enig en anders is.

Meer berichten