Jos Dijkhuis in de nieuwe voorzitter van de Ootmarsumse Lopers Club. ''Het kan niet zo zijn dat het werk binnen de club altijd door dezelfde mensen wordt gedaan.''
Jos Dijkhuis in de nieuwe voorzitter van de Ootmarsumse Lopers Club. ''Het kan niet zo zijn dat het werk binnen de club altijd door dezelfde mensen wordt gedaan.'' (Foto: )

Voorzitter OLC Jos Dijkhuis: 'Samen schouders eronder'

Ootmarsum - Ruim vijftien jaar verdiende hij zijn sporen als trainer van de Ootmarsumse Lopers Club. Maar na zijn afscheid in deze functie vorig jaar heeft Jos Dijkhuis een nieuwe uitdaging gevonden. Want de 59-jarige Hengeloër is benoemd tot nieuwe voorzitter van de OLC. Dijkhuis is hiermee de opvolger van Miriam van Wanrooij die na zes jaar in de jaarvergadering de voorzittershamer neerlegde.

Zij was niet het enige bestuurslid dat afscheid nam: ook Walter Velthuis en secretaris Annelies Borggreve zwaaiden af. Hun plaatsen in het bestuur worden ingenomen door Esther Rikmanspoel en Lorette Krop. In de loop van dit jaar wordt duidelijk wie de taak van secretaris overneemt.

Met Jos Dijkhuis heeft de OLC een ervaren lange afstandsloper aan het roer gekregen. De nieuwe voorzitter, werkzaam bij de politie in Noordoost-Twente, heeft er zin aan om de komende jaren mede de lijnen uit te zetten bij de meer dan tweehonderd leden tellende lopersclub.

Hij realiseert zich dat hij dat niet in zijn eentje kan. ''We moeten dat samen doen", houdt hij de leden voor. ''Iedereen moet de schouders eronder zetten. Het kan niet zo zijn dat het werk binnen de club altijd door dezelfde mensen wordt gedaan. Wanneer iedereen zijn steentje bijdraagt aan de organisatie van de verschillende activiteiten, dan wordt de betrokkenheid ook groter.''

Dijkhuis refereert aan het nieuwe elan dat in het afgelopen zilveren jubileumjaar binnen de OLC is ontstaan. ''De club heeft zich bij de verschillende activiteiten en festiviteiten laten zien zoals ze is: sportief waarbij prestatie en recreatie heel goed naast elkaar kunnen bestaan, sociaal, gezellig en plezierig. Dit is vanaf het begin de identiteit van de OLC en dat willen we graag zo houden."

In de vergadering werden ook degenen die al 25 jaar lid zijn van de OLC in het zonnetje gezet. Dat waren er in totaal achttien: Jan Boerrigter, Wim Boerrigter, Karel Bökkers, Yvonne Busscher, Richard Eertman, Rik Eertman, Paul Eertman, Johan Engbers, Rudy Feldman, Harrie van der Heiden, Silvia Nolten, Paul Sijtsma, Harry uit het Broek, Gerard Veelers, Jan Veenhuis, Jan Veldboer, Alphons Weierink en Frans Wilbers. Zij kregen een clubspeldje opgespeld.

Uit de verschillende jaarverslagen werd duidelijk dat de Ootmarsumse Lopers Club een goed jaar achter de rug heeft dat in het teken stond van het 25-jarig bestaan.

Meer berichten