Foto:

Siepelsaegh

Op dinsdag naar de zangrepetitie in Ons Gebouw, de Grotestraat versperd. Hekwerken aan beide kanten, gedrapeerd met zwart plastic. Het deed direct denken aan het evenement 'culinair Ootmarsum' waar dergelijke hekwerken (ook) al het te proeven lekkers en de gezelligheid voor de buitenwereld afsloten. Het is eind april, dus niet de geschikte datum voor dit culinaire festijn, maar wat is er dan wel aan de hand? Achteraf bleek dat de straat werd schoongespoten en de keitjes weer werden ingevoegd en vastgelegd om het nieuwe toeristenseizoen letterlijk en figuurlijk met een schone lei te beginnen.

Sophie Heerink junior, die boven 't Bakhoes woont, vroeg zich af of de glazenwasser ook nog zou komen. Zijn de spetters dan echt tot de eerste verdieping gekomen of was het eigenlijk al aan een reinigingsbeurtje toe? Hoe dan ook, ze werd op haar wenken bediend want de ruitenpoetser kwam een dag na het groot onderhoud van de straat. Zou Sophie nog in het venster hebben gestaan en geroepen hebben: "Kopje koffie glazenwasser?" De zwarte schermen dienden dus voor dit schoonmaakfestijn en deze kunnen ze nu best verplaatsen naar de Ganzenmarkt, want daar ligt ook het nodige los.

In die straat maakt trouwens een agressieve kauw de tongen los. Meerdere mensen die door dit karakteristieke straatje fietsen, voelen zich in een Hitchcockfilm terecht komen. Ze kregen deze kauw (of zijn het er meerdere, ze lijken zo op elkaar?), al tegen hun achterhoofd aan. Misschien kan Marco Scholten vanuit zijn dakkamerraam dit 'koutje' wel uit de lucht krijgen.

Te koud is het voor de tijd van het jaar. In februari liepen we een week lang bijna in de korte broek vanwege de heerlijke temperaturen, nu heeft nagenoeg iedereen de winterjas weer uit de kast gehaald. Dan zul je maar nachtegaal zijn, dit voorjaar naar Nederland trekken en in nachtvorsten terecht komen. Dan fluit je echt niet je hoogste lied, zelfs niet als Freddy Mensink naar je op zoek is. Hij en de andere leden van de Vogelwerkgroep Ootmarsum houden al 25 jaar fluitend de Nacht van de Nachtegaal. Op 13 mei is de zilveren tocht en wat zal het dan mooi zijn dat een hele sliert natuurliefhebbers deelneemt aan dit evenement. Voor wie het nog nooit heeft meegemaakt: het is een echte aanrader om de natuur in en om Ootmarsum eens op een andere manier te leren kennen. Al is het prachtige geluid van de nachtegaal steeds zeldzamer, er valt veel meer te genieten op deze tocht.

Herman Koops maakte na zijn vakantie de tocht naar de kennel om hond Boet weer op te halen. Thuis gekomen bleek hij warempel de verkeerde bruine Retriever meegenomen te hebben. Zijn vriendin Honorée en haar kinderen bleken 'hun huisvriend' beter te kennen, want zij zagen direct dat deze in een week tijd buitenproportioneel gegroeid bleek te zijn. Herman kon dezelfde tocht nog eens maken en zich, als een soort Boet-edoening, in het uitlaathonden-tenue hijsen.

Hoeveel procent van de Ootmarsumse burgers hijst met Koningsdag, de Nationale Herdenking op 4 mei en op Bevrijdingsdag de vlag eigenlijk? Over het algemeen lijkt het een beetje weinig. Siepels, doe er even wat moeite voor en laat op deze dagen de vlag wapperen!

Meer berichten