FC Berghuizen staat bekend met een uitstekende aandacht voor meidenvoetbal.
FC Berghuizen staat bekend met een uitstekende aandacht voor meidenvoetbal. (Foto: )

'Berghuizen grondlegger samengestelde teams'

Oldenzaal - Meiden uit heel Twente die over talent beschikken zijn enkele jaren geleden op initiatief van FC Berghuizen bij elkaar gezet om ze een extra platform te bieden waarop zij zich met elkaar kunnen ontwikkelen. Zo hebben enkele regioteams tegen IJslands nationale teams gevoetbald en hebben ze meegedaan aan toernooien tegen meidenselecties van Nederlandse en buitenlandse BVO's.

Deze meiden spelen competitie bij hun eigen club en worden voor gelegenheden bij elkaar gezet. Uit het Twents regioteam onder 16 jaar zijn vorig seizoen veel meiden opgenomen voor Jong FC Twente. ''Dat geeft wel aan dat er veel getalenteerde meiden in het Twents regioteam spelen'', aldus Wim Olde Kalter, de voorzitter van FC Berghuizen.

Olde Kalter: ''Al pratende met de eerste grondleggers van het vrouwen- en meidenvoetbal bij FC Berghuizen blijkt dat deze opzet niet onbekend is bij de Oldenzaalse club. Het blijkt namelijk dat FC Berghuizen al in 1983 regioteams formeerde. Deze teams trainden regelmatig samen en namen deel aan toernooien op hoog niveau. Dat daar veel inspanning mee gemoeid was, kan men zich vast voorstellen. Contacten konden minder gemakkelijk gelegd worden dan nu vanwege de huidige digitalisering. Dat FC Berghuizen een rijke historie heeft wat het vrouwen- en meidenvoetbal betreft, is al bekend maar dat het ook de grondlegger in deze regio en misschien wel in heel Nederland is voor samengestelde teams van verschillende verenigingen is wel een vermelding waard.''

Onlangs werd het Twents regioteam O14 voorzien van een tenue gesponsord door Buurman facilitaire producten en met deze outfit speelden de meiden tegen de JO15-1G van FC Berghuizen. ''De meiden spelen normaal amper met elkaar en de meesten komen uit in de O13 leeftijdscategorie. Sommige meiden kenden elkaar nog niet aangezien het Twents regioteam regelmatig nieuwe talenten krijgt die mee doen. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 6-0.'' De begeleiding kijkt positief terug op deze wedstrijd ter voorbereiding op het internationale toernooi in Den Haag.

Meer berichten