Bart en Nicole Coopman voor de zaak, die over enkele weken gaat sluiten.
Bart en Nicole Coopman voor de zaak, die over enkele weken gaat sluiten. (Foto: )

Op koopjesjacht bij Topsport Oldenzaal

Oldenzaal - Opruiming bij Topsport Oldenzaal. Koopjesjagers kunnen hun slag slaan in de zaak aan de Deurningerstraat 39.

Topsport Oldenzaal sluit eind deze maand de deuren. De opheffingsuitverkoop is inmiddels begonnen. De korting loopt op. "Deze week geven we 40 procent korting. Nu willen we knallen. Zeer waarschijnlijk is zaterdag 18 mei de laatste dag", zegt eigenaar Bart Coopman, die echter een slag om de arm houdt. "Het kan ook nog een weekje later worden."
Zeker is dat het op 1 juni afgelopen is met Topsport Oldenzaal. Op die datum moet de sleutel bij de verhuurder worden ingeleverd. Coopman vindt het niet verstandig om verder te gaan. De omzet loopt terug. Het consumentengedrag is veranderd. "We trekken simpelweg te weinig bezoekers. Dit is niet uniek voor Oldenzaal. Ook in andere plaatsen hebben sportwinkels het moeilijk. Overal zie je een terugloop. We hebben nagedacht om ons te gaan specialiseren. Daarin ligt volgens mij wel de toekomst in deze branche. Maar het is de vraag of dat hier voor ons haalbaar is. Wij vinden dat risico te groot. Het is beter om te stoppen. Nu willen we alles netjes afhandelen. Het personeel is geholpen met het vinden van een andere baan en wij gaan op zoek naar een nieuwe uitdaging", zegt Coopman, die samen met zijn vrouw Nicole de winkel runt. Enkele jaren geleden kreeg Coopman een aanbod om naar winkelcentrum In den Vijfhoek te verhuizen. Maar de onzekerheid over de oplevering van de vernieuwde Vijfhoek was te groot. Bovendien zou de huur hoger zijn. "Op het aanbod zijn we niet ingegaan." In de opheffingsweken is het aanmerkelijk drukker in de zaak. "We zien dat er nu vooral veel kleding wordt verkocht. Tot afgelopen week hebben we nog nieuwe collectie kleding en schoenen binnengekregen van onder meer Nike. De betere merken zijn erg gewild. Datzelfde geldt voor de schoenen." Vanaf deze week verwacht Coopman nog meer klandizie. "De korting loopt nu op van 40 tot 70 procent."

Meer berichten