Da's gezellig: Op Moederdag heerlijk smullen bij tante Michgorius in het Palthe Huis.
Da's gezellig: Op Moederdag heerlijk smullen bij tante Michgorius in het Palthe Huis. (Foto: )

Ga met Moederdag op de thee bij tante Michgorius

Oldenzaal - Tijdens Moederdag legt tante Michgorius moeders heerlijk in de watten. ''Dankzij haar kunt u gaan genieten van een heerlijke middag vol bijzondere recepten'', aldus het Palthe Huis.

Op de zolder van het Palthe Huis in Oldenzaal vond een vrijwilliger een bijzonder kookschrift vol recepten uit de achttiende eeuw. ''In een prachtig handschrift en met veel zorg opgeschreven door tante Michgorius. Anijskoek, wortelenkoekjes en citroentaart klinken alvast heerlijk, maar wat zouden toch een Blanc Manger of een Schijf op zijn Engels zijn? Reden genoeg voor een bijzondere achttiende-eeuwse high tea, speciaal voor alle moeders.''

In de Palthetuin worden de deelnemers voorzien van een volledig verzorgde high tea. Natalie Alferink van Vindom is aan de slag gegaan met de recepten van tante Michgorius en selecteerde er tien om tijdens de middag te serveren. Op 12 mei om 14.30 uur wordt de deelnemers ontvangen, hierna kan men tot 17.00 uur genieten van alle heerlijkheden. Tijdens het serveren zal Sandra Schipper (directeur van het Palthe Huis) iedereen meenemen in de wereld van de achttiende-eeuwse theerituelen en de deftige dames van het huis.

Om op de thee bij tante Michgorius te kunnen komen, is vooraf inschrijven verplicht. De kosten 22,95 euro. Dat is inclusief alle gerechten, onbeperkt thee en toegang tot het museum. Vrienden van museum het Palthe Huis betalen 15 euro.

Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar info@palthehuis.nl.

Meer berichten