"Ik schat dat het aantal klanten sinds de eerste dag van de wegafsluiting met de helft is afgenomen", zegt Bas Hulsink van Multimate.
"Ik schat dat het aantal klanten sinds de eerste dag van de wegafsluiting met de helft is afgenomen", zegt Bas Hulsink van Multimate. (Foto: )

'Multimate is wél bereikbaar'

Oldenzaal - Bas Hulsink van Multimate baalt. De Prossinkhof in Oldenzaal is momenteel afgesloten. Veel klanten vinden het lastig de winkel te vinden. "Maar we zijn wél bereikbaar. Via een alternatieve route kunnen bezoekers bij onze winkel komen. We houden allerlei ludieke acties. Daarmee hopen we toch zoveel mogelijk bezoekers te krijgen", zegt de eigenaar van Multimate in Oldenzaal.

Aan de Prossinkhof wordt gewerkt. De straat kampt met wateroverlast bij hevige regenbuien. Daarom wordt iets verderop bij de laaggelegen Prossinkhof een waterbuffer aangelegd. Ook laat de gemeente Oldenzaal weten dat er een nieuw riool komt en dat de rijbaan opnieuw wordt geasfalteerd. Vanwege de werkzaamheden moet de straat worden afgesloten. Het werk is begonnen op de eerste dag na Pasen en zal naar verwachting zes weken duren. Bij Multimate zagen ze de bui al hangen na de aankondiging van de werkzaamheden. "Ik schat dat het aantal klanten sinds de eerste dag van de wegafsluiting met de helft is afgenomen. Dat is erg veel. Het is begrijpelijk, maar wel heel vervelend voor ons. Er is hier geen doorgaand verkeer meer", zegt Hulsink. Multimate is echter wel bereikbaar. Maar daarvoor moeten bezoekers een omweg maken. "Via een sluiproute kunnen ze wel bij de winkel komen. Maar veel mensen doen dat niet. Die halen datgene wat ze nodig hebben wel ergens anders. Voor een tube kit bijvoorbeeld gaan ze niet naar Multimate als de weg is afgesloten. Alleen mensen met specifieke wensen nemen wel de moeite via de sluiproute bij ons te komen. Meteen vanaf de eerste dag merkten we dat het een stuk rustiger was in de winkel."
Pas met Pinksteren kunnen bezoekers via de Prossinkhof weer bij Multimate komen. Dan zijn de werkzaamheden afgerond. Hulsink wil echter van een nood een deugd maken. De vervelende periode wordt opgeluisterd met allerlei ludieke acties. "Zo proberen we toch nog zoveel mogelijk klanten te krijgen. We geven bijvoorbeeld in een van de weken dertig procent korting op verf. Daarnaast willen we nog bezems gaan uitdelen. Dat doen we als straks hier de straat wordt schoongeveegd. Zo moeten we er maar het beste van maken." Multimate breidt ook uit als woonspecialist. "Dat wordt een shop in een shop. De afronding zal in het najaar zijn."

Meer berichten