De Eendracht is van alle markten. Zo zijn ze bij het Pepernotenconcert, zo staan ze op het Nicolaasplein.
De Eendracht is van alle markten. Zo zijn ze bij het Pepernotenconcert, zo staan ze op het Nicolaasplein. (Foto: Debby Koehorst)

Dinkelmuziek leeft: Buitenconcert op Nicolaasplein

Denekamp - Onder de noemer 'Dinkelmuziek leeft' geven de zeven muziekkorpsen uit Dinkelland op zondag 19 mei tussen 14.30 en 16.30 uur een gezamenlijk buitenconcert op het Nicolaasplein in Denekamp. Er doen in totaal zo'n 250 muzikanten aan mee.

De harmonie- en fanfareorkesten die deelnemen zijn De Eendracht uit Denekamp, St. Plechelmus uit Deurningen, St. Caecilia uit Saasveld, St. Remigius uit Weerselo, Amicitia uit Tilligte, St. Henricus uit Rossum en Caecilia uit Ootmarsum.

Het initiatief voor dit concert is ontstaan vanuit een gezamenlijk overleg van de harmonie- en fanfareorkesten dat een keer in de drie maanden plaatsvindt. Na het stoppen van de muziekschool Dinkelland heeft deze federatie van muziekkorpsen muzieklessen voor leerlingen gezamenlijk opgepakt en dat heeft geleid tot het ontstaan van Dacapo.

Elk orkest heeft voor dit muziekspektakel een nummer gekozen dat gezamenlijk wordt uitgevoerd. Burgemeester Joosten dirigeert het eerste nummer, verder zullen alle dirigenten één of meerdere muziekwerken leiden.
Ook de diverse slagwerkgroepen nemen deel aan Dinkelmuziek leeft. Zo spelen de slagwerkers van Denekamp, Tilligte en Ootmarsum een aantal nummers samen en dat geldt ook voor drumbands van Weerselo en Rossum en een combinatie van Saasveld en Deurningen. Het nummer Stickjokes wordt door alle slagwerkgroepen gespeeld en tevens neemt elke drumband ook deel aan het afsluitende Harmonique.

Meer berichten