Ruim 150 kinderen hebben met hulp van onder meer wethouders bloemenzaad gestrooid in het kader van de actie 'Bloemenlint'.
Ruim 150 kinderen hebben met hulp van onder meer wethouders bloemenzaad gestrooid in het kader van de actie 'Bloemenlint'. (Foto: )

Keurrijk bloemenlint door Noordoost-Twente

Oldenzaal/Denekamp - Het is binnenkort dankzij de actie 'Bloemenlint' mogelijk om op een mooie zomerdag te fietsen van Losser langs Oldenzaal naar Denekamp en ondertussen te genieten van een wirwar van gekleurde bloemen die een heerlijke geur verspreiden en waarboven bijen en hommels een tevreden gezoem laten horen. Dat meldt De Groene Loper.

Onlangs was De Dag van de Aarde. ''Dat is een dag om na te denken over onze impact op de aarde en te zorgen voor een positieve verandering'', aldus de Groene Loper Losser Oldenzaal die deze dag al vier jaar gebruikt om een bloemenlint voor insecten te zaaien. Dit jaar doet de gemeente Dinkelland ook mee zodat het Bloemenlint nog groter kan worden. Vorige week werd in alle drie de gemeenten bloemenzaad gezaaid door 150 kinderen van diverse scholen geholpen door vrijwilligers en wethouders. In Oldenzaal werd wethouder Evelien Zinkweg geholpen door zestig kinderen van basisschool de Esch.

Met grote precisie hebben de kinderen een bloemenmengsel dat geschikt is voor bijen en andere insecten gezaaid op dertig percelen bij De Höfte. Na afloop hebben de kinderen allemaal een zakje bloemzaad ontvangen zodat ze thuis ook kunnen zaaien.

De bloemenlintactie is een initiatief vanuit de Groene Loper Losser Oldenzaal. Daarin zijn de Imkervereniging, IVN, de Höfte, Natuur en Milieu Overijssel en de gemeenten vertegenwoordigd. Doel van organisaties is duurzaamheid onder de aandacht te brengen van een groot publiek en hen bewust te maken van het belang van natuur en milieu voor de mensen. ''En vooral heel verantwoord om te gaan met onze natuur en het milieu zodat onze kinderen en hun kinderen ook een prettig leven kunnen leiden en kunnen genieten van een diversiteit aan planten en dieren. Bij duurzaamheid hoort ook de zorg voor insecten in het algemeen en bijen in het bijzonder. Bijen zijn onmisbaar voor onze voedselketen. Het bloemenmengsel dat vandaag door de kinderen gezaaid is, is uitgezocht op het feit dat het voedsel bevat voor de insecten en een verfraaiing is voor het landschap.''

Behalve door de kinderen en de wethouders is er ook door 160 particulieren een bloemenmengsel aangevraagd. In totaal is er 45.000 vierkante meter van een bloemenmengsel voorzien. Het kleinste perceel is 2 vierkante meter.

Meer berichten