In Rossum is er tijdens Hemelvaartsdag van alles te doen zoals een kofferbakverkoop.
In Rossum is er tijdens Hemelvaartsdag van alles te doen zoals een kofferbakverkoop. (Foto: )

Gezellige boel in centrum Rossum op Hemelvaartsdag

Rossum - Voor elkaar, door elkaar. Dat is het motto van de inwoners van Rossum. Sinds jaar en dag houden verenigingen en vrijwilligers diverse evenementen om het dorp bruisend te houden. Zo ook op Hemelvaartsdag. Op donderdag 30 mei staat het dorp in het teken van gezelligheid. De organisatie van 'Een Gezellige Boel' gaat onder de vlag van St. Rossum Buitengewoon deze dag houden.

''Vanaf 9.00 uur is iedereen welkom om gezellig te komen snuffelen in andermans kofferbak voor dat ene theepotje of antiek hebbedingetje'', aldus een woordvoerder van de stichting.

Voor de boekenwormen staat er een grote kraam met boeken voor u uitgestald. Voor de kinderen is er een klein draaimolentje en een springkussen. Het rad van fortuin draait ook weer rond en de verenigingen staan op de markt om hun kas te spekken met pannenkoeken en fruitbakjes. De visboer is er voor een gebakken visje. ''En Bjorn heeft voor de gelegenheid ook zijn bloemetjes buiten gezet. Mocht u van dit alles geen genoeg krijgen en u wilt lekker nog even nagenieten of zomaar onder het genot van een hapje en een drankje en gezellige muziek met vrienden door brengen? Maak dan gebruik van een van de terrasjes. De vrijwilligers staan graag voor u klaar.''

Een plekje huren voor de kofferbakverkoop kan voor 10 euro. Aanmelden kan via ehartman@rocvantwente.nl.

Meer berichten