Bij het Twents Carmel De Thij verzorgt Semper Crescendo 24 uur lang muziek tegen eenzaamheid.
Bij het Twents Carmel De Thij verzorgt Semper Crescendo 24 uur lang muziek tegen eenzaamheid. (Foto: )

Etmaal lang non-stop muziek tegen eenzaamheid met Semper

Oldenzaal - Semper Crescendo verzorgt op vrijdag 17 en zaterdag 18 mei een etmaal non-stop muziek. Deze muzieksponsormarathon heeft als doel geld in te zamelen voor de vereniging.

In 2015 heeft Semper dit ook gedaan wat toen 4.000 euro voor de vereniging opleverde. De opbrengst gebruikt Semper onder meer voor de jeugdopleiding en onderhoud aan instrumentarium en repetitie gebouw.

De marathon start 17 mei met een concert tegen de eenzaamheid verzorgd door de harmonie. ''Een concert om eenzame mensen te laten voelen dat ze niet vergeten worden'', aldus Semper. ''Wij nodigen deze mensen uit om geheel kosteloos te genieten van een mooi en divers muzikaal programma. Om een inschatting te krijgen hoeveel mensen wij mogen ontvangen werken we met een inschrijflijst. Kent u mensen in eenzaamheid of vindt u zelf dat u dit concert verdient, dan zien we de aanmelding graag tegemoet via het e-mailadres concertcommissie@semper-crescendo.nl of via 06-15249617 (na 18.00 uur).''

De bekostiging van dit concert is gebaseerd op solidariteit. ''Aan de ene kant is het de bedoeling dat de zaal gevuld wordt met heel veel Oldenzalers die we willen laten merken dat ze absoluut niet vergeten worden. Aan de andere kant hopen we ook zoveel mogelijk
publiek en fans te mogen ontvangen die bereid zijn 10 euro te betalen.''

Plaats van handeling is het Twents Carmel college locatie De Thij vanaf 19.00 uur.

Na het concert gaat de marathon verder in het verenigingsgebouw aan de Wilhelminastraat waar diverse muziekkapellen de stemming er snel in brengen. In de nachtelijke uren zorgt het Stroatensemble voor late night programma. Verder staan op het programma karaoke en op zaterdag wordt begonnen met een ontbijtconcert en om 10.30 uur die ochtend zal er een speciaal kinderprogramma zijn.
Vanaf 13.00 uur treden slagwerkgroepen op. Zij maken ook een rondgang door de stad. De muziekmarathon eindigt met een gezamenlijk optreden van de drumband en orkest om 18.00 uur.

Meer berichten