Foto:

Siepelsaegh

Het is inmiddels al weer een tijd geleden dat de Stille Tocht, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, plaats heeft gevonden. In Ootmarsum hoor je echter steeds meer stemmen die het vreemd vinden dat de graven van de piloten die met hun vliegtuig neerstortten op de Valkenberg, niet worden bezocht. Natuurlijk is de Hervormde Begraafplaats een eind uit de richting, maar ook zij verdienen de eer om herdacht te worden. Gelukkig staan basisschoolleerlingen stil bij deze graven en het monument nabij de Hezebergweg op de dag dat Ootmarsum haar bevrijding mag vieren. Maar ook op de vierde mei zou stilgestaan mogen worden bij deze helden. Kortom, een pleidooi om daar eens over na te denken.

Tot nadenken stemt ook het erg matige geluid in de r.-k. kerk Simon en Judas. Het is misschien afhankelijk van waar je zit of staat, maar lang niet op elke plek zijn de mensen die het woord voeren te verstaan. Er is de laatste jaren veel aandacht aan besteed met allerlei professionele bedrijven, maar het heeft nog steeds niet geleid tot een optimale 'sound'. We hoeven niet alles te zien, maar horen wat er gezegd wordt, behoort toch wel tot de basiswensen.

Wie we wel gehoord hebben, of hij nou volgens de Bijbel leeft of niet, dat is Ruurd Hallema. Nou ja gehoord... beter gezegd gelezen. Hij neemt na twee jaar al weer afscheid van Ootmarsum. Hier komt niet zijn publiek. Bij zijn komst hebben we hem heel goed gehoord, toen vertelde hij met veel bombarie dat Ootmarsum 'the place to be' is, een warm bad en ook zakelijk top! En nu terug naar Borne. Ruurd het ga je goed en misschien is dat wel 'the place to be', voorlopig...

Honden zijn zeker op de plaats bij Mariël Kamphuis-Bruns. Balou, van baasje Margreet Oude Avenhuis, werd verkozen tot de mooiste hond van Nederland. Deze Sint Bernard komt regelmatig naar de hondensalon van Mariël. Zij is de kapster, die dit prachtige beest er niet alleen met Pasen maar wanneer dat maar nodig is, er op zijn paasbest laat uitzien. Een dikke knuffel voor Balou en een dikke pluim voor Mariël.

Volgens Chris van Benthem verdient de gemeente geen pluim, want op zijn Facebookpagina heeft hij geen goed woord over voor wethouder Blokhuis, die volgens hem bewust de natuur schaadt door het middel Xentari in te zetten tegen de eikenprocessierups. Volgens Chris kun je daar beter koolmezen voor inzetten. Helaas lijken die vogeltjes massaal te bezwijken door het gif tegen de buxusmot en het genoemde Xentari. Maar van de andere kant zou ook de nachtvorst van afgelopen periode de boosdoener kunnen zijn. In elk geval kunnen we ook niet zomaar een blik koolmezen opentrekken om de overvloed aan rupsen te bestrijden.

Verder gaat Klein Oatmössche iets moois houden en is 19 mei een dag om aandacht te geven aan team d'Inges, dat zich inzet voor Alp d'Huzes en de Schubbies met een benefietconcert voor Samenloop voor hoop.

Wees er bij. Hartverwarmende acties.

Meer berichten