Voor kinderen was er tijdens het Kids Event in en rondom de brandweerkazerne van alles te doen.
Voor kinderen was er tijdens het Kids Event in en rondom de brandweerkazerne van alles te doen. (Foto: )

Op de voorpagina: drukte op open dag Oldenzaalse brandweerkazerne

Och, jongens wat was het zaterdag toch flink druk in de brandweerkazerne in Oldenzaal. Maar dat mocht de pret niet drukken. Sterker: zelden waren er ook zoveel blije gezichten tijdens het Kids Event van de Oldenzaal brandblussers, speciaal voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar.

Oldenzaal - ''Mamamama, ik word wordt later brandweerman!'' Kijk, ook ben je twee turven hoog, deze Oldenzaalse knaap weet nu al wat hij later wil worden. En zo zijn er veel meer dreutels en dreutelingen die sinds deze dag nu al weten wat ze later willen worden.

Twee jaar geleden werd tijdens de Nationale Brandpreventieweken het eerste Twentse Brandweer Kids Event gehouden. Dat was toen in Hengelo. Het was toen al een daverend succes. In Oldenzaal lijkt het welhaast nog drukker dan in Hengelo. Ronald Pellewever is sectorhoofd Brandveiligheid bij Brandweer Twente. Hij kan het succes wel verklaren: ''Een brandveilige generatie begint bij de allerjongsten. Via het Kids Event brengen we op spelende wijs brandveiligheid onder de aandacht bij de kinderen.''

Tijdens het evenement was er van alles te toen voor de kinderen en hun ouders. Uiteraard allemaal in het teken van de brandweer en brandveiligheid. De kinderen konden zelf brandweerproefjes doen, een brandje blussen, meedoen met de brandweerbingo, knutselen en puzzeltocht en kijken naar de poppenkast.

Meer berichten