De vernieuwde vertelzolder van Huize Keizer vormt het decor voor de eerste vertelling: Hugo van den Denekamp. Foto: Daniëlle Monnikhof
De vernieuwde vertelzolder van Huize Keizer vormt het decor voor de eerste vertelling: Hugo van den Denekamp. Foto: Daniëlle Monnikhof (Foto: Daniëlle Monnikhof)

Hugo van den Denekamp komt tot leven in Huize Keizer

Onder een vertelboom op de nieuw ingerichte zolder van museum Huize Keizer kunnen bezoekers vanaf mei genieten van spannende Twentse verhalen van weleer.

Denekamp - De permanente expositie Huis vol Verhalen biedt unieke verhalen die de bezoekers meenemen naar vroegere tijden, gegoten in een modern jasje. Niet alleen worden bekende verhalen en sagen van vroeger verfilmd, ook worden ze bewerkt tot bijzondere vertellingen, vertolkt door vertelkunstenaar Wim Wolbrink. Op 24 mei wordt het eerste verhaal ten tonele gebracht: Hugo van den Denekamp.

Het Huis vol Verhalen is een nieuwe permanente expositie van Museum Huize Keizer. Door het jaar heen kunnen bezoekers zich vermaken met verhalen van vroeger die door digitale technieken tot leven komen. Als eerste is gekozen voor het verfilmen van Denekamps meest bekende verhaal: Hugo van den Denekamp. De film is in een korte versie doorlopend te zien en wie wil, kan de drie kwartier durende, lange versie op aanvraag bekijken.

Op 24 mei om 19.00 uur is de voorstelling met verteller Wim Wolbrink er voor iedereen. De toegang is gratis. Er zijn zestig plaatsen op de zolder, dus aanmelden is noodzakelijk. Toegangskaarten bij VVV Dinkelland en via 0541 355752.

De winkel en de woonvertrekken van Huize Keizer hebben een upgrade gehad. Het is nu mogelijk om via touchscreens objecten tot in detail te bekijken en er meer over te lezen.

Meer berichten