De Streekboekenmarkt vindt dit jaar weer op het Kerkplein in Ootmarsum plaats.
De Streekboekenmarkt vindt dit jaar weer op het Kerkplein in Ootmarsum plaats. (Foto: )

Boekenmarkt Ootmarsum weer op vertrouwde plek

De Streekboekenmarkt Ootmarsum vindt plaats op zondag 16 juni tussen 10.00 en 16.00 uur. De organiserende Ben Morshuis Stichting (BMS) laat deze zestiende editie op de oude, vertrouwde stek, op het Kerkplein plaatsvinden.

Ootmarsum - Vorig jaar moest men noodgedwongen naar een andere locatie uitzien omdat het Kerkplein was bezet door 'Ootmarsum culinair'.

"Wij waren toen gedwongen om de kramen verspreid over een paar straten te plaatsen. We zijn blij dat we weer op het Kerkplein kunnen staan", zegt de organisatie.

De Boekenmarkt begint om 10.00 uur en worden de handelaren traditiegetrouw ontvangen met koffie met krentenwegge. In de loop van de dag gaat een lid van de BMS langs de kramen om de kooplui een drankje aan te bieden.
De BMS stelt als voorwaarde geen romannetjes, allerlei bladen en dergelijke worden aangeboden. ''De nadruk moet liggen op boeken, waarbij de nadruk op de Twentse literatuur ligt.''

Weggeefprijsje

De BMS voegt elk jaar een extra attractie toe in de vorm van een aanbieding van boeken tegen een zogeheten weggeefprijsje. Dat zijn vooral die boeken, die in voorgaande jaren zijn uitgegeven, maar waarvan nog een voorraad(je) aanwezig is. Deze keer is dat het boek 'Ootmarsum 2000', waarin een totaalbeeld van Ootmarsum in het millenniumjaar 2000 laat zien: alle straten, bedrijven, verenigingen en niet te vergeten alles inwoners 'van toen'. Maar ook het boek 'Ootmarsum 1940-1945 deel I is tegen een aantrekkelijke prijs bij de BMS-kraam te koop.

Meer berichten