Inschrijven voor de nieuwe editie van de Christenhusz Theaterprijs kan vanaf nu.
Inschrijven voor de nieuwe editie van de Christenhusz Theaterprijs kan vanaf nu. (Foto: )

Oldenzaalse Christenhusz Theaterprijs gaat provinciaal

De tweejaarlijkse Christenhusz Theaterprijs, genoemd naar de Oldenzaalse schrijver/musicus Geert Christenhusz, zal zich bij de komende editie van 2019 niet meer beperken tot Salland en Twente, maar voor deelname toegankelijk zijn voor de jeugd van heel Overijssel.

Oldenzaal – Iedereen in de leeftijdscategorieën 12 tot en met 18 (beloften) en 19 tot en met 25 jaar (talenten), geboren, getogen, wonend, werkzaam en/of studerend in Overijssel met een talent op het gebied van dans, ballet, vocale en/of instrumentale muziek, cabaret, drama of andere theatrale kunsten, kan zich aanmelden om mee te dingen naar een plek in de finale, die traditiegetrouw wordt gehouden in stadstheater De Bond in Oldenzaal.

De komende editie is op vrijdag 22 november. De acht finalisten worden via een voorselectie en voorronden, die gehouden worden in Almelo, Deventer, Enschede en Zwolle geselecteerd.
Te winnen zijn: 1000 euro en een beeldje voor de winnaar bij de talenten en 750 euro en een beeldje voor de winnaar bij de beloften. Alle finalisten ontvangen bovendien een herinneringsplaquette. Tevens stelt TC Tubantia een publieksprijs beschikbaar.

Aanmelding is mogelijk tot 1 augustus 2019 via christenhusztheaterprijs.nl. Daar is ook alle verdere, relevante informatie met betrekking tot de prijs te vinden. Voor actuele informatie is er ook een facebookpagina.

Aanbevolen wordt de prijs door Diet Gerritsen (zangeres en actrice), Tineke Grootenboer (coördinatrice podiumkunsten UT), Herman Finkers (cabaretier), Paul van Vliet (cabaretier), Theo Schouten (oud-burgemeester van Oldenzaal), Ernst Daniël Smid (zanger), Karin Bloemen (zangeres/cabaretière) en André Manuel (cabaretier).

Meer berichten