De leerlingen gaan onder leiding van professionals en amateurs aan de slag in de natuur tijdens Educatie op Locatie. De Kerkewei, de Kingschool en de Willibrordusschool krijgen dit schooljaar nog pilotlessen.
De leerlingen gaan onder leiding van professionals en amateurs aan de slag in de natuur tijdens Educatie op Locatie. De Kerkewei, de Kingschool en de Willibrordusschool krijgen dit schooljaar nog pilotlessen. (Foto: )

Natuureducatie op locatie onderzoekt biodiversiteit in Dinkelland

Leerlingen in Dinkelland gaan vanaf komend schooljaar aan de slag met de lessen Natuureducatie op Locatie. Tot aan de zomervakantie vinden er nog vier pilotlessen plaats.

NOTwente - Met Natuureducatie op Locatie maken kinderen kennis met de biodiversiteit van de eigen leefomgeving. Het project bestaat uit acht lesprogramma's die op of nabij de school worden uitgevoerd. Elk schooljaar bekijken de leerlingen biodiversiteit vanuit een ander perspectief. De input, expertise en uitvoering ligt bij natuur- en leefomgevingspartners zoals Vogelwerkgroep de Grutto, jeugdnatuurclub Vasse, Heemkunde, SNMO, Staatsbosbeheer, LTO, WBE, Imkerij Ambrosius en Natura Docet Wonderryck Twente. Gemeente Dinkelland steunt het project.

In groep 1 ervaren kinderen, met verschillende speelse activiteiten op het schoolplein, hoe dieren hun lijf en zintuigen gebruiken om iets voor elkaar te krijgen.

Groep 2 gaat met de boswachter op stap in het bos.

Leerlingen uit groep 3 zoeken paddenstoelen en ontdekken dat de natuur zijn eigen rommel opruimt.

Groep 4 gaat op bezoek bij de boer.

In groep 5 komt de imker in de klas.

Groep 6 helpt insecten zoals vlinders en bijen door het inzaaien van bloembedden.

In groep 7 onderzoeken de kinderen de biodiversiteit onder water.

In groep 8 gaan leerlingen op stap met een jager.

Meer berichten