Een bedrag waar ze trots op kunnen zijn: het team Oldenzaal tegen MS heeft 9582,29 euro binnengehaald.
Een bedrag waar ze trots op kunnen zijn: het team Oldenzaal tegen MS heeft 9582,29 euro binnengehaald. (Foto: )

Flanken van Mont Ventoux bedwongen door team Oldenzaal tegen MS

De dames en heren van Team Oldenzaal tegen MS hebben voor het derde jaar op rij de Mont Ventoux met succes bedwongen. Hiermee werd geld ingezameld voor MoveS, een stichting die strijdt voor een MS-vrije wereld.

Oldenzaal - Het totaalbedrag staat inmiddels op 9894,79 euro. "Een fantastisch bedrag waar wij alle sponsors, donateurs en iedereen die ons op welke manier dan ook gesteund heeft, heel hartelijk voor willen bedanken," aldus Anouk Woordes, voorzitter van Oldenzaal tegen MS. "Klimmen tegen MS 2019 was een editie om nooit te vergeten. Het is elk jaar opnieuw een mentale en fysieke strijd om de top te bereiken. Elke keer is het een overwinning op jezelf en komen we sterker en vol zelfvertrouwen terug, dus volgend jaar is Oldenzaal tegen MS er sowieso weer bij."
Extra bijzonder was dat dit jaar de 10-jarige Sem, de zoon van deelneemster Pascal Landheer, mee was om samen met haar de kale reus te bedwingen. Om geld in te zamelen heeft Sem MoveS-armbandjes verkocht op zijn school de Windroos. Hij heeft hiermee 344,66 euro opgehaald.

2020 wordt een dubbel jubileumjaar: het evenement Klimmen tegen MS wordt voor de tiende keer gehouden en het wordt de vijfde keer dat initiatiefneemster van Oldenzaal tegen MS Anouk Woordes deelneemt.

Edwin van Wijngaarden, één van de oprichters van Klimmen tegen MS, heeft een droom. Volgend jaar wil hij dat er duizend deelnemers meedoen en dat zij gezamenlijk minimaal één miljoen euro inzamelen. De teller van 2019 staat inmiddels op 550.000 euro. "Wij van Oldenzaal tegen MS delen deze droom," vertelt deelneemster Denis Harperink. "Wij zijn van plan aankomend jaar meerdere evenementen en acties te houden en hopen met een groot team de berg te bedwingen."

De plannen moeten nog verder uitgewerkt worden. Op 5 april wordt sowieso weer een wandeling gehouden. Als mensen zich willen aansluiten bij Oldenzaal tegen MS en mee willen strijden voor een MS-vrije wereld, dan kunnen ze zich aanmelden via oldenzaaltegenms@gmail.com. Klimmen tegen MS zal volgend jaar op 1 juni 2020 voor de tiende keer plaats vinden.

Meer berichten