Foto:

De Siepelsaegh: het ene koor is het andere niet

Het badkamerkoor is op vakantie, maar bij het laatste spetterende samenzijn kwam ook Thea Staverman nog even aanwaaien. Sfeer proeven. Ze heeft de pauze niet gehaald. Het ene (badkamer)koor is natuurlijk niet het andere (klein)koor. Weer een ervaring rijker.

'Rijker' word je als je je inzet voor een goed doel. Opnieuw was team d'Inges vertegenwoordigd op de Alp d'Huez om zich in te zetten voor de strijd tegen kanker. Hartverwarmend om de foto's te zien en het verhaal van Inge's zoon Sam. Hij schreef zelf: 'Rillingen van je oren tot je kleine teen'. Na dit gelezen te hebben besef je dat het geen koude rillingen zijn, deze zijn hartverwarmend en laten je niet meer los.

Het laat je ook niet los als je hoort dat een klas van de Meander de boeken en de schriften eens een keer aan de kant heeft geschoven. De groep is naar de kolk gewandeld en daar heeft de juf hun de vrijheid gegeven om een hut te bouwen. Nagenoeg alle ouders of opa's en oma's hebben de plek naderhand te zien gekregen en dat geeft toch wel een nostalgisch gevoel. Hutten bouwen, het kan dus ook in deze tijd nog en dus is het een geweldig initiatief van deze leerkracht(en).

Terug naar de natuur. Dat geldt dan helaas weer niet voor een stelletje vandalen, dat een bord op de rotonde kapot trapt. En daarbij ook nog eens een prachtig stukje wilde bloemen natuur vernielen. Jammer dat deze vermoedelijk jeugdigen, niet een paar rondjes om die rotonde hebben gelopen om de alcohol uit het lijf te krijgen in plaats van te gaan slopen. Hopelijk zijn ze toch wat schuldbewust en geven ze een rondje aan de mensen, die vol energie deze rotonde hebben aangeplant.

De herenkledingzaak Oostvogel is straks aangeland aan de Grotestraat. De Kapelstraat wordt ingeruild voor een wat gemakkelijker vindbare locatie en dat is aan de Grotestraat, in het pand waar Bianca Leusink lange tijd heeft geëxposeerd. Eigenlijk is een samenwerking tussen Oostvogel en de Leusink-werken misschien wel een hele mooie. Dat levert vast een heel mooi driedelig combinatiepak op.

Goed gekleed bleek ook Ruben Baanstra op de haringparty in de Boeskoolstad. Hij werd uitgeroepen tot best geklede man maar dat kan natuurlijk ook veel zeggen over al die andere mannen... Óf de jury had een hoog Contict-gehalte, want bij dat bedrijf werkt deze Siepel. Het neemt niet weg dat Ootmarsummers ook in Oldenzaal hoge ogen kunnen gooien.

Anna Wortelboer hoopt ook hoge ogen te gooien. Ze gaat op voor haar D-diploma dwarsfluit en dat is echt een topprestatie. In elk geval weten we zeker dat ze douze points krijgt van haar nicht Emma die de punten gaf tijdens het Eurovisie Songfestival. We hopen dat Anna straks net zo hard uit haar dak kan gaan als de Manderveense Emma. Als je dit kunt presteren mag je je best even heel geslaagd voelen..

Geslaagd zijn ook vele Ootmarsumse jongeren die examen hebben gedaan. Namens de Siepelsaegh allemaal van harte gefeliciteerd.

Degenen die de geslaagd foto's van vorige jaren opnieuw op facebook hebben gezet, feliciteren wij uiteraard niet. Vele anderen trapten er wel in en zo werden ze jaren later wederom gefeliciteerd met een reeds lang behaald diploma. De grap was in elk geval wel geslaagd!

Meer berichten