Reuzebereklauwen zien we op veel plekken in onze omgeving, maar het is een invasieve exoot. Het IVN vertelt erover tijdens een excursie op de Wilmersberg.
Reuzebereklauwen zien we op veel plekken in onze omgeving, maar het is een invasieve exoot. Het IVN vertelt erover tijdens een excursie op de Wilmersberg. (Foto: )

Invasieve exoten volop op de Wilmersberg

In het kader van de week van de invasieve soorten houdt IVN Oldenzaal-Losser een veldexcursie rond de Wilmersberg. Tijdens deze rondgang wordt er aandacht besteed aan planten en bomen en de invasieve exoten in het bijzonder.

Oldenzaal/De Lutte - Welke soorten planten en bomen groeien rond landgoedhotel de Wilmersberg? En waarom worden de daar groeiende reuzenbereklauw, reuzenbalsemien en Japanse duizendknoop een invasieve exoot genoemd? Welke invasieve exoten zijn er nog meer en wat zijn de gevolgen hiervan voor onze inheemse natuur?
Op deze vragen krijgen de deelnemers antwoord en uitleg door IVN-natuurgidsen tijdens een avondexcursie. Deze excursie is speciaal georganiseerd in het kader van de week van de invasieve exoten, een week waarin landelijk aandacht wordt gevraagd voor de problematiek rond dit fenomeen.

De excursie vindt plaats op donderdag 27 juni. De start is om 19.30 uur in de omgeving van Oldenzaal. Deelnemers krijgen bij de bevestiging van de aanmelding de verdere informatie en startlocatie.
Er zijn geen kosten aan deze excursie verbonden, maar een vrije gift wordt op prijs gesteld.

Aanmelden: educatie.ivnoldenzaallosser@gmail.com.

Meer berichten