OSMF komt volgende maand met een gevarieerd repertoire naar St. Joseph. Foto: Josue Braun
OSMF komt volgende maand met een gevarieerd repertoire naar St. Joseph. Foto: Josue Braun (Foto: Josue Braun)

Harmonie St. Joseph ontvangt Braziliaanse gasten

Oldenzaal – Koninklijke harmonie Sint Joseph heeft op zaterdag 20 juli bijzondere gasten: de jonge musici van het jeugdharmonierokest OSMF uit Brazilië.

Eerst brengen de Brazilianen een toeristisch bezoek aan Amsterdam om vervolgens om 20.00 uur op te treden in Oldenzaal in het verenigingsgebouw van Sint Joseph. De entree is gratis.

Het orkest komt uit Feliz in het zuiden van Brazilië. De dertig musici zijn tussen de 12 en 30 jaar oud. Ze spelen heel gevarieerde muziek; van pop tot filmmuziek en traditionele Duitse muziek.

Duitse muziek? Jazeker, want veel Brazilianen hebben Duitse voorouders. Dat zijn landbouwers die in de 19de eeuw van Duitsland naar Zuid-Brazilië vertrokken.

Er is ook een Oldenzaalse connectie: de Oel'nkapel heeft een warme band met de gemeenschap van de steden Bom Principio en Feliz in het zuiden van Brazilië. Enige jaren terug maakte het dweilorkest een tournee door deze streek. Daarbij speelden zij onder meer op het Oktoberfest van Igrecinha, één van de grotere bierfestivals ter wereld.

Uit deze warme band is ook het contact met OMSF, het harmonieorkest van Feliz ontstaan.

Meer berichten