Foto: Foto:

De Siepelsaegh: schoenen uit in de kerk

Vol verwachting klopte ons hart, want vanaf 24 juni moest iedereen er rekening mee houden dat de werkzaamheden aan de Stadsbeek zouden beginnen. Gelet tenminste op de borden, die overal in Ootmarsum te vinden waren. Er viel echter de afgelopen week niets te ontdekken van werk in uitvoering aan de Stadsbeek. Het kan natuurlijk zijn dat men langs de beek is gelopen om de plannen nog eens door te nemen. Structureel is er nog niets gedaan aan rammelende of ingezakte roosters, het vervangen van de huidige constructie en de gootbakken.

Ans Pross, 'een warm voorstander', komt iets verder van de beek te wonen en dat kan dan wel weer consequenties hebben voor de waarde van hun huis. Benieuwd in elk geval of er deze week wel wordt begonnen met de werkzaamheden. Anders wordt het fiasco des te groter.

Is het een fiasco als je je schoenen uit doet in de kerk? Normaal gesproken niet, maar als je dan dit gebouw uitloopt op je kousenvoeten, dan wordt het wel een probleem. Dat overkwam een meneer Van den Berg uit Zuidwolde, die in de protestantse kerk naar binnen was 'geslopen' en heerlijk zat te genieten van het orgelspel van Herman Koops. Het knellende leren schoeisel werd uitgetrokken en bleef bij het verlaten van de kerk staan. Deze meneer was geen Assepoester en dus kwam er geen prins of in dit geval een prinses in de buurt om te kijken van wie de schoenen waren. Wel wist hij, terug in Zuidwolde, het telefoonnummer van de scriba van de protestantse kerk te vinden, die het wonderlijke verzoek kreeg om de schoenen naar zijn woonplaats terug te sturen. De beste man verzekerde wel de portokosten te betalen en dus kwam alles, dus ook de schoenen bij en op de juiste pootjes terecht.

'De pootjes' van Ada Koopman zijn met de derde generatie bezig. Ze heeft als 70-jarige nog de drive om klarinet te leren spelen. Tijdens de voorspeelavond bij Franciscus liet ze het publiek horen dat het haar nog lukt ook. Dat is toch eigenlijk grote klasse. Doorgaan Ada.

Het Twents Songfestival op het terrein van het Openluchtmuseum is ook grote klasse. Een prachtig evenement dat toch maar weer in dit kleine stadje is ontkiemd. Fenne Toenink is de grote winnares geworden met een ontroerend liedje. En wat was ze terecht blij en gelukkig. Ook dat maakt zo'n evenement tot iets heel bijzonders. Puur, zonder opsmuk en ook nog eens op zijn Twents. Vedan dus!

Meer berichten