Foto: Foto:

De Siepelsaegh: kom uit de bedstee mijn liefste

Op de Markt is het vaak een komen en gaan in de gezamenlijke winkel van Jos en Silvia en de VVV. Tussen deze twee partijen was het vroeger nog een beetje LAT-relatie, maar het is inmiddels uitgegroeid tot een goed huwelijk. In een goed huwelijk voel je warmte en dan voel je je welkom, dus dan kom je er geregeld. Dat is die winkel in ons stadje, waar Jos Brum al veertig jaar zijn ziel en zaligheid in steekt. Silvia is er als het ware bij ingetrouwd en samen maken ze elke dag tot een feestje, in elk geval voor de klanten. Ach zelfs daar zal, net als in elk ander huisje, niet elke dag zonder kruisje verlopen.

De start van het huwelijk van Tom Raatgerink met 'zijn' Elizabeth liep wat vertraging op. De beeldschone bruid kende wat oponthoud. Of dat kwam omdat het zoveel werk was om nog beeldschoner te worden, laten we graag in het midden. Tom wachtte al in de kerk en het vroegere lied Kom uit de bedstee mijn liefste, weet je niet je bent al veel te laat spookte door zijn hoofd. Zijn geduld begon wat op te raken en hij belde zijn toekomstige vrouw voor de zekerheid op. Hij kreeg een connectie en op dat moment de mededeling dat ze de jurk nog moest aantrekken. Zo zie je maar dat je voor een goed huwelijk dus een beetje geduld moet hebben met elkaar.

Soms dus wel eens iets meer dan een beetje, net zoals met de stadsbeek. Het oorspronkelijke idee van dit plan kende vele mooie facetten, maar in de uitvoering schoot het helaas tekort. Aannemer Gerwers mag 'voor garantie' alle goten vervangen en diverse inwoners klampten de saeghers al aan dat deze vol zaten met zand. Het zijn dus geen waterroosters, maar zandvangers. Op zich wel logisch, want er zijn wel meer zaken die verzanden als er niets meer stroomt. Of het ooit goed komt? Dat wachten we maar af. Er zijn er veel die er tabak van hebben.

Dankzij het Toon Heupinkfonds kan het Openluchtmuseum zich veroorloven om haar vrijwilligers minimaal één dag in het jaar in het zonnetje te zetten. Dat gebeurde met een bezoek aan de klompenmakerij in De Lutte en daarna het arboretum. De keuze in deze bomentuin was; een informatieve wandeling maken of op het terras zitten. Drie keer raden...

Robin Borghuis, Stien en Hans Overvelde werden bij KOSC benoemd tot vrijwilligers van het jaar. Mooi dat dergelijke onderscheidingen worden uitgereikt, want dat is toch een vorm van waardering.

Veel waardering kreeg ook het eerste optreden van dominee Kloosterziel, die predikant is geworden in Weerselo en Ootmarsum. In een mooi versierde kerk met boog, roosjes en een prachtige krans, gaf Kloosterziel blijk van een hoog relativeringsvermogen en zijn liefde voor voetbal. "We maken er niet zo'n lange dienst van, want om 17.00 uur spelen onze leeuwinnen de finale van het wereldkampioenschap." Met andere woorden, dat wil ik ook graag zien en dat zorgde voor veel hilariteit bij de kerkgangers.

Waar we ook naar uitkijken zijn de gouden Siepelmarkten dit jaar. In 1969 opgestart en in 2019 wordt het 50-jarig jubileum gevierd. Benieuwd hoe het goud te zien zal zijn op dit evenement dat toch de moeder van alle boedelmarkten genoemd mag worden.

Meer berichten