Op Vliegveld Twente is nu Dinopark Twente te bezoeken. Foto: Toma Tudor
Op Vliegveld Twente is nu Dinopark Twente te bezoeken. Foto: Toma Tudor (Foto: Toma Tudor)

De VVV-agenda van Oldenzaal, Dinkelland en Losser (vanaf 9 juli)

Woensdag
10 juli

10.00 Open huis in de protestantse kerk in Denekamp. In de zomerperiode is de kerk elke woensdagochtend geopend voor publiek.

13.30 Lutterzandexpress gaat op pad, een educatieve rondrit in een elektrokar door het Lutterzand onder leiding van een gids die over de omgeving vertelt. Aanmelden bij de VVV in De Lutte via telefoon 0541 551160.

15.30 Rondleiding in de Nicolaaskerk in Denekamp, met torenbeklimming.

Zaterdag
13 juli

8.30 Weerselose Markt is weer geopend tot 14.00 uur. Voor de leukste koopjes, van nieuw tot tweedehands en antiek.

10.00 Open imkerijdag bij imkerij Ambrosius aan de Schlehenweg 22 in Neuenhaus.

11.00 Fietstocht langs de grens onder leiding van een gids die de mooiste route heeft uitgekozen. Aanmelden via 0541 551160.

12.00 Dinopark Twente is te bezoeken in de bunkers van Vliegveld Twente. Er zijn zo'n vijftig bewegende dinosauriërs te zien en kinderen doen mee aan een spannende speurtocht over het terrein. Dinopark Twente is te bezoeken tot en met 25 augustus. Entree is 14,50 euro. In de online voorverkoop kost het 12,50 euro via

13.00 Imkerdag in Openluchtmuseum Ootmarsum. De imker vertelt in de bijenstal over de bijencultuur.

13.30 Smokkeltour in de elektrokar door het buitengebied van Overdinkel en Losser met onderweg anekdotes over het smokkelverleden. Aanmelden via 0541 551160.

16.00 Filmvertoning in de openlucht op de markt in Ootmarsum. Speciaal voor kinderen wordt de film Kung Fu Panda gedraaid. Entree is gratis.

18.30 'n Verjoardag van Plechelmus met een orgelconcert van Hylke Bannink en een concert van Djeangu Macrooy, daarna 2xEshuis.

20.00 Concert van de Grenslandkapel uit Overdinkel in openluchttheater Brilmansdennen in Losser. Veel blaasmuziek, zang en solistische optredens. Kaarten kosten 7,50 euro.

20.00 Openluchtfilm Bohemian Rapsody (over Freddie Mercury) op de markt in Ootmarsum. Daarna feest met dj Le Roi in stadscafé In den Guldene Krone en brasserie Rien Shculten. Gratis tickets (twee per persoon) zijn af te halen bij Jos Brummelhuis.

20.30 On the moon again in Cosmos sterrenwacht in Lattrop met een lezing over Kuifje en Apollo 11 op de maan en een bezoek aan het planetarium en observatorium.

22.00 Concert van de nieuwe Twentse band Huize Ria in de Kroeg in Oldenzaal. Ze brengen een ode aan Herman Brood. Entree is gratis.

Zondag
14 juli

10.00 Lattrop en Breklenkamp Pakt Oet; dorpsfeest op sportpark 't Disserot in Lattrop. Braderie, rommelmarkt, live muziek, kindervermaak: er is van alles te doen.

10.00 Exotische plantenmarkt bij Frans en Cisca Schuurman aan de Almelosestraat 80 in Agelo. Entree en parkeren zijn gratis. Er zijn allerlei bijzondere planten te koop en kenners beantwoorden vragen over planten.

10.00 'n Verjoardag van Plechelmus met een plechtige hoogmis met een traditionele processie.

12.00 Weerselose Markt op zondag met als extraatje een boekenmarkt.

13.00 Open dag bij verschillende imkers in de regio: de bijenstal in arboretum Poortbulten in De Lutte, de bijenstal van NME De Höfte in Oldenzaal, de bijenstal aan de Bentheimerstraat 6a in De Lutte, imkerij de Tiethof aan de Tiethofweg 9 in Rossum en imkerij Getkot aan de Tubbergerdijk 6 in Nutter.

14.00 Expositie van Arnold Voet is te bezoeken in kulturhus Parabool in Lattrop. De Uelsenaar gebruikt zijn ervaring in de textielindustrie voor zijn kunst.

Dinsdag
16 juli

18.45 Excursie langs de essen en akkers van het Springendal. Aanmelden via staatsbosbeheer.nl/akkersspringendal

21.30 Maansverduistering kijken in Cosmos sterrenwacht in Lattrop. Er is een korte lezing over de gedeeltelijke maansverduistering en een planetariumvoorstelling. De maan is mooi te zien vanaf het terras. Publiek is welkom tussen 21.30 en 1.00 uur.Deze agenda wordt gemaakt met Tourist Info Oldenzaal en de VVV's De Lutte-Losser en Ootmarsum-Dinkelland en natuurlijk de lezers van dé Weekkrant Noordoost-Twente en Nieuwe Dinkellander.

Meer berichten